Buffett, Çinli Trands'ın Elbisesini Övdü - Son Dakika
Ekonomi

Buffett, Çinli Trands'ın Elbisesini Övdü

Buffett, Çinli Trands\'ın Elbisesini Övdü

Buffett'ın, Çinli Takım Elbise Üreticisi Dalian Dayang Trands'ın 9 Takımına Sahip Olduğunu Söylemesi Şirkete Yatırım Yapacağı Söylentilerine Yol Açtı.

20.09.2009 03:52

Dünyanın en zengin işadamları arasında yer alan Amerikalı yatırımcı Warren Buffett’ın, Çinli takım elbise üreticisi Dalian Dayang Trands’ın dokuz takımına sahip olduğunu ve onları sevdiğini söylemesi, şirkete yatırım yapacağı söylentilerine yol açtı.

Alacaklarını övüyor

Yatırım yaptığı markaları övmesiyle tanınan Buffett, Coca-Cola’da hisse almadan önce günde beş tane kola içtiğini, Mars’la birleşerek Wrigley sakızlarını almaya hazırlanırken de 7 yaşından beri bu sakızı çiğnediğini söylemişti. Buffett, milyarlarca dolarlık servetini şirketleri satın alarak yapmasıyla tanınıyor.

Buffett’ın China Daily Gazetesi’ne 9 tane Trands takım elbisesi olduğunu, onları çok sevdiğini ve diğer takımlarını bir kenara attığını söylemesi de markanın borsa değerini patlattı. 79 yaşındaki işadamının söylediklerinin gazetede çıkmasından sonra Trands’ın hisseleri yüzde 229 yükseldi. Bu gelişmelerden sonra da Buffett’ın, Trands’da önemli oranda yatırımı planladığı söylentilerinin çıkması da uzun sürmedi.

Devir talebi aldı

Buffett’ın yardımcısı Carrie Kizer, Warren Buffett’a Trands’ın devir için talepte bulunduğunu onaylasa da daha fazla bilgi vermekten kaçındı. Amerikalı yatırımcı, Trands’i iki yıl önce Çin’e giderek ziyaret etti. Şirketin takımlarıyla ilgili sevgisinden ise yatırım şirketi Berkshire Hathaway’in mayıstaki yıllık toplantısında bahsetmişti. Trands’ı otuz yıl önce tek bir dikiş makinesiyle kuran Çinli kadın girişimci Li Guilian ise, bu ziyarette Buffett’ın onur konuğuydu.

İltifat aldıran takım

Trands Çin’de işadamları arasında yaygın olan üst düzey bir marka. Çekilen videoda Buffett, “Nasıl göründüğümle ilgili övgü almayalı uzun zaman oldu. Fakat bayan Li’nin takımlarını giydiğimden beri her zaman iltifat alıyorum. Microsoft Başkanı Bill Gates de Trands takım giyiyor. Belki, Bill ve ben giyim mağazası açıp, Dalian Trands takımlar satarsak bir gün belki zengin olabiliriz” demişti.

Trands’ın, 20’den fazla fabrikası ve 8 bin çalışanı bulunuyor. Aralarında Marks & Spencer ve Macy’s’in bulunduğu uluslararası markalar için de takım üretiyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Buffett, Çinli Trands'ın Elbisesini Övdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement