Cezalı duruma düşmemek için 1 Temmuz son gün - Son Dakika
Ekonomi

Cezalı duruma düşmemek için 1 Temmuz son gün

Cezalı duruma düşmemek için 1 Temmuz son gün

Belge uygulamalarına dahil olması gereken mükelleflerin, vergisel anlamda cezai işlemlere maruz kalınmaması bakımından başvurularını en kısa sürede tamamlamaları gerektiğini bildirdi.

30.06.2022 09:53  Güncelleme: 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belge uygulamalarına dahil olması gereken mükelleflerin, vergisel anlamda cezai işlemlere maruz kalınmaması bakımından başvurularını en kısa sürede tamamlamaları gerektiğini bildirdi.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) yayımladığı Vergi Usul Kanunu'nun tebliği taslağına göre elektronik faturaya geçiş zorunluluğu şartlarında değişiklikler yapıldı.

"GİB tarafından belirlenen şartlara uyan işletme ve şirketler elektronik fatura uygulamasına geçmek zorundadır" diyen Ahmet Veli, "1 Temmuz itibarıyla zorunlu olarak e-Faturaya geçecek firmalar; 2021 yılı cirosu 4 milyon TL ve üzeri olanlar. 2020 veya 2021 hesap dönemleri için 1 milyon TL ciroya sahip olan. Kendilerine veya aracı hizmet sağlayıcılarına ait internet sitelerinde veya diğer her türlü elektronik ortamda mal veya hizmet satışı gerçekleştirenler. Gayrimenkul ve/veya motorlu taşıt, inşa, imal, alım, satım veya kiralama işlemlerini yapanlar ile bu işlemlere aracılık faaliyetinde bulunanlar. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile belediyelerden yatırım ve/veya işletme belgesi almak suretiyle konaklama hizmeti veren otel işletmeleri yer almaktadır" ifadelerinde bulundu.

Gelir İdaresi Başkanlığının belirlemiş olduğu takvime göre her yıl belirli periyotlar halinde, e-Fatura, e-Arşiv, e-İrsaliye, e-Müstahsil gibi e-Dönüşüm çatısı altında toplanan bu süreç ile KOBİ'lerin entegrasyonun devam edeceğini bildiren Genel Müdürü Ahmet Veli, e-Faturaya firmaların nasıl geçeceğini ile ilgili olarak ise "Şahıs firmaları e-imza, Tüzel firmaları ise mali mühür almaları gerekiyor. e-İmza veya mali mühür geldikten sonra müşterilerimiz bizlere ulaşıyor ve aktivasyon işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Aktivasyon işleminden sonra müşterimiz artık faturalarını elektronik ortamda güvenli olarak gönderebiliyor" dedi.

"İş ve finans yükü hafifliyor"

Ahmet Veli, Bilsoft Yazılım olarak bu geçiş sürecinde oluşacak iş ve finans yükünü en aza indirgemek ve esnafın yanında olmak adına 6 ay sınırsız kontör ve yılsonuna kadar tamamen ücretsiz bulut tabanlı ön muhasebe programına destek vermeye devam edeceklerinin aktardı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Cezalı duruma düşmemek için 1 Temmuz son gün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor
    10:57 Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor

    Çukurova'nın bereketli topraklarında yetişen turp, ıspanak ve pırasa, deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürerek ürünleri toplarken, erkekler ise nakliye işlemleriyle uğraşıyor. Ürünler tazyikli sularda yıkanarak Malatya'ya sevk ediliyor.

  • Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı
    10:51 Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2024 Şubat ayı dış ticaret istatistikleri verilerine göre, Bilecik'in ihracatı yüzde 17,5 azalarak 10 milyon 826 bin dolar, ithalatı ise yüzde 34,9 artarak 10 milyon 122 bin dolar olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ise Şubat ayında ihracat yüzde 13,6 artarken, ithalat yüzde 9,2 azaldı.

  • Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı
    10:46 Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı

    Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, göreve geldikleri 5 yıl içinde ilçeye 1 milyar liranın üzerinde yatırım kazandırdıklarını belirtti. Yapılan yatırımlar ve doğalgazın ilçeye gelmesiyle birlikte göç veren ilçeye tersine göç başladı.

  • Ticaret Bakanı: Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılması için Irak ile görüşmeler sürüyor
    10:37 Ticaret Bakanı: Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılması için Irak ile görüşmeler sürüyor

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kalkınma Yolu Projesi'nin önemli bir geçiş güzergahını teşkil edecek Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılması için Irak hükümeti ile görüşmelerin sürdürüldüğünü bildirdi. Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılmasıyla birlikte Habur Gümrük Kapısı üzerindeki yükün hafifleyeceği ve dış ticaret hacminin artacağı değerlendirilmektedir.


Advertisement