Çin'de Hafta Sonu Tatili İki Buçuk Güne Çıkarılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Çin'de Hafta Sonu Tatili İki Buçuk Güne Çıkarılıyor

Çin'de çalışanların ailelerine daha çok vakit ayırması ve birlikte seyahat edebilme imkanı sağlanması amacıyla hafta sonu tatili iki güne çıkarılıyor.

04.02.2016 08:31  Güncelleme: 09:18

Çin'de çalışanların ailelerine daha çok vakit ayırabilmesi için hafta sonu tatilinin iki buçuk güne çıkarılacağı bildirildi.

BU YAZ YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Çin Turizm İdaresinin açıklamasına göre, ülke genelinde bu yaz yürürlüğe girmesi planlanan düzenleme ile hafta sonu tatili yarım gün uzayacak. Uygulamayla çalışanların aileleri ile daha çok vakit geçirmesi ve birlikte seyahat edebilme imkanı bulması hedefleniyor.

PİLOT UYGULAMA BAŞLADI

Ülkenin kuzeyindeki Hıbey, güneydeki Ciangşi eyaletleri ile orta kesimdeki Çongçing kentlerinde pilot uygulama başladı. Bu bölgelerde faaliyet gösteren devlet şirketleri, holding ve özel işletmeler, çalışanlarına cuma günü öğlenden itibaren bir sonraki hafta pazartesiye kadar izin verdi.

Çin'deki çalışma kanunu uyarınca 1995'ten bu yana iki günlük hafta sonu tatili uygulaması bulunuyor.

AİLEYE BÜYÜK ÖNEM VERİLİYOR

Konfüçyus öğretisinin etkili olduğu Çin'de aileye büyük önem veriliyor. Bu anlamda, ülkede 2014 yılında yürürlüğe giren bir diğer uygulamaya göre ise işverenlerin, yaşlı ve bakıma muhtaç aile büyüklerini ziyaret için çalışanlarına ek izinler verme zorunluluğu bulunuyor.

Çin\'de Hafta Sonu Tatili İki Buçuk Güne Çıkarılıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Çin'de Hafta Sonu Tatili İki Buçuk Güne Çıkarılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • umutsuz: cumartesileri bile tam gün çalıştıran bir ülkede yaşıyoruz...buçuğuna ihtiyaç yok cumartesi pazar tatil olsa yeter :) 5 0 Yanıtla
  • RTE: adamalr askm bizimdeki ataturkculer cuma gunu namaz saatine bike karsiyken yarin gun tatil olursa intihara kalkisirlar 3 0 Yanıtla
  • 001 ADANA: dogru karar. isveren kudurur simdi.. 2 0 Yanıtla

Advertisement