Çocuk Tacizlerine Karşı Ortak Protokol - Son Dakika
Ekonomi

Çocuk Tacizlerine Karşı Ortak Protokol

Çocuk Tacizlerine Karşı Ortak Protokol

Başkanlığını Güntekin Ayantaş’ın yaptığı Akyurt Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında 'Çocuk tacizlerinin engellenmesi' amacıyla ortak protokol imzalandı.

05.06.2014 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkanlığını Güntekin Ayantaş'ın yaptığı Akyurt Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında 'Çocuk tacizlerinin engellenmesi' amacıyla ortak protokol imzalandı.

Akyurt Belediye Başkanı Güntekin Ayantaş'ın özel direktifiyle harekete geçen belediye yetkilileri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bürokratları arasında işbirliği protokolü imzalandı. Buna göre Akyurt'ta belirli aralıklarla anne, baba ve çocuklara yönelik başta çocuk tacizi olmak üzere çeşitli konularda eğitim verilmesi konusunda anlaşıldı. İmza töreninin ardından ebeveynlere yönelik çocuk istismarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, özellikle son zamanlarda televizyon ve gazetelerin manşetlerini kaplayan çocuk cinayetleri ve çocuk istismarlarına vurgu yaparak, "Belediyecilikte özgün projelerin desteklenmesi ve yapılan çalışmaların tüm belediyelere örnek olacak şekilde tanıtılarak yaygınlaştırılması amacıyla Akyurt Belediyesi olarak özel bir gayretimiz var. Önceliğimiz de sağlıklı nesillerin yetişmesi için çocuklarımız. Çocuklarımızı bilinçli bir şekilde büyütmek mümkün. Bu şekilde ülkemiz ileriye daha güvenli bakacak ve aile olgusunu korumayı başarmış olacağız" dedi.

VATANDAŞLARA ÇOCUK İSTİSMARI ANLATILDI

Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürü Selim Çelenk de konuşmasında, "Her türlü aile içi sorununuzu, bizimle iletişime geçerek çözebilirsiniz. Bizler sizin için buradayız. Belediye Başkanımız ile imzaladığımız protokol gereği artık Belediyemize de başvuru yapabilirsiniz. Biz devreye girerek gerekli yardımı sağlayacağız. Verimli bir konferans olmasını diliyorum. Başkanımıza ve sizlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Psikolog Selma Yazkaç ve çocuk gelişimci Banu Işık da çoğunluğu kadınlardan oluşan dinleyicilere çocuk istismarının çeşitlerini, farkında olmadan da çocukların istismar edilebileceğini, çocuğun algı sisteminin yetişkinlerden farklı olduğunu anlattı. Bazı konularda ailelerin de çocuklara karşı yaklaşımlarını değiştirmesi gerektiği, bunun çocukların gelişiminde önemli bir yer tuttuğu da vurgulandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Çocuk Tacizlerine Karşı Ortak Protokol - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement