Doğan'dan 'Spekülasyon' Uyarısı - Son Dakika
Ekonomi

Doğan'dan 'Spekülasyon' Uyarısı

Doğan\'dan \'Spekülasyon\' Uyarısı

Doğan Holding, Grubun Hisse Fiyatlarındaki Dalgalanmaya Konusunda, Yapılması Muhtemel Spekülasyonların Kim veya Kimler Tarafından Yapıldığının Saptanmasının, En Başta Doğan Grubu'nun Arzusu Olduğunu Bildirdi. Doğan Holding'den Yapılan Açıklamada, "Medya Etiği ve Yayıncılık İlkeleri ile İlgisi Olmayan" Bazı Yayın Organlarının, Grup Aleyhindeki "Maksatlı" Yayınlarının Devam Ettiği Vurgulandı.

16.12.2009 01:39

Doğan Holding, grubun hisse fiyatlarındaki dalgalanmaya konusunda, yapılması muhtemel spekülasyonların kim veya kimler tarafından yapıldığının saptanmasının, en başta Doğan Grubu’nun arzusu olduğunu bildirdi. Doğan Holding’den yapılan açıklamada, “medya etiği ve yayıncılık ilkeleri ile ilgisi olmayan” bazı yayın organlarının, grup aleyhindeki “maksatlı” yayınlarının devam ettiği vurgulandı.

KAP’a bildiriyoruz

Grubun, yasa ve düzenlemelere uygun olarak sermaye piyasalarını ilgilendirmesi muhtemel her türlü gelişmeyi, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla kamuoyu ve yatırımcılarla paylaştığı ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “Bunun üzerine yapılması muhtemel spekülasyonların kim(ler) tarafından yapıldığının saptanması, en başta Doğan Grubu’nun arzusudur. Umuyor ve diliyoruz  ki, bu spekülasyonların arkasında, KAP açıklamaları dışında, kasıtlı haber ve  yorumları ile hisse fiyatlarının dalgalanmasını sağlayan gruplar çıkmaz.”

SPK yakından izliyor

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK), grubun hisselerinin kim(ler) tarafından alınıp satıldığını yakından takip ettiği, yasa ve düzenlemelere aykırı durum halinde, bunu tespit ederek, sorumlular hakkında yasal işlem yapacağı kaydedildi. Açıklamada, “Husumet duyguları ile yapılan yayınlar, muhatabına değil, yatırımcılara zarar verecektir. İlgili yasa ve düzenlemelere aykırı, yalan, yanlış ve kasıtlı haber ve yorum yapanların bu konuyu anlamasını umuyor, aksi halde hukuki sonuçlarına katlanmaları gerekeceğini hatırlatmayı görev  biliyoruz” denildi.

Doğan Yayın Holding A.Ş. (DYH) de, şirkete yeni ortaklar alınması ve/veya bağlı ortaklıklardaki ortaklık paylarının tamamen veya kısmen satılması, varlık satışı yapılması, hisse değişimi veya stratejik  ortaklıklar kurulması da dahil olmak üzere, muhtelif işbirliği olanaklarının araştırılması çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. DYH’nin medyada çıkan haberler üzerine yaptığı açıklamada, doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıklar nezdinde faaliyet gösteren bazı gazetelerin (Milliyet ve Vatan) ve bir televizyon kanalının (Star TV) satıldığı ve/veya satışının tamamlanma aşamasına geldiği yönünde medyada haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.

Daha önce açıkladık

Açıklamada, şöyle denildi: “Daha önce konuya ilişkin özel durum açıklamalarında da  belirtildiği üzere, şirketimizin ve bağlı ortaklıklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik, yeni ortaklar alınması ve/veya bağlı ortaklıklarımızdaki ortaklık paylarının tamamen veya kısmen satılması, varlık satışı yapılması, hisse değişimi veya stratejik ortaklıklar kurulması da  dahil, işbirliği olanaklarının araştırılması konularında  çalışmalar devam etmekte olup, kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek herhangi bir durum bulunmamaktadır.”

İpek- Koza: Medyada yeni bir durum yok

KOZA Anadolu Metal Madencilik İşletmeleri A.Ş. medya grubu ile ilgili olarak kamuoyu ile paylaşılacak bir durum olmadığını bildirdi. Koza Anadolu Metal’in Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, bazı yayın organlarında medya grubuna atfen yer alan haberler hatırlatılarak, “Medya grubumuzla ilgili olarak kamuoyu ile  paylaşılacak bir süreç ve gelişmenin bulunmadığı” belirtildi. Konuya ilişkin olarak İpek Matbaacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş’den de aynı açıklama yapıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Doğan'dan 'Spekülasyon' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement