Fırınlara Sıkı Takip - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fırınlara Sıkı Takip

Fırınlara Sıkı Takip
21.12.2012 10:39

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ekmekte yaptığı hijyen denetimlerini etkin şekilde sürdürüyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ekmekte yaptığı hijyen denetimlerini etkin şekilde sürdürüyor.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2012'de tuz ve kepek oranları ile hijyen koşulları bakımından ekmek üretim ve satış noktalarına yönelik 181 bin 330 denetim gerçekleştirildi.

Denetimlerin 27 bin 464'ü ekmek üretim yerlerine, 45 bin 643'ü un ve unlu mamul üretim yerlerine, 108 bin 220'si de gıda satış yerlerinde yapıldı.

Standartlara uygun üretim yapmadığı belirlenen 7 bin 66 iş yeri hakkında idari para cezası verildi, 38 ceza ise savcılığa intikal ettirildi.

Bakanlık, Ocak ayında çıkardığı "Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği" ile ekmekte tuz ve kepek oranlarını yeniden düzenlerken fırıncılara da hijyen eğitimi zorunluluğu getirmişti.

-15 bin fırıncıya eğitim-

Öte yandan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Fırıncılar Federasyonu, Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve TOBB ile işbirliğine giderek 81 ilde fırıncılara hijyen eğitimi verdi.

Ekmek teknolojisi, gıda mevzuatı, ekmek üretim dağıtım ve satışındaki hijyen gibi konularda eğitim alan fırıncılara başarılı olmaları halinde kurs sonunda hijyen eğitimi belgesi veriliyor. Temmuz ayından bu yana 15 bin fırıncıya hijyen eğitimi veren Bakanlık, bu kapsamda 50 bin fırıncıya eğitim vermeyi hedefliyor.

Muhabir: Göksel Yıldırım

Yayıncı: Hamdi Ateş - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Fırınlara Sıkı Takip - Son Dakika


Advertisement