Hollanda Ekonomisi Resesyonda - Son Dakika
Ekonomi

Hollanda Ekonomisi Resesyonda

Hollanda Merkezi İstatistik Bürosu-na (CBS) göre, 2011-in son iki çeyreğinde küçülme yaşayan ülke ekonomisi durgunluğa (resesyona) girdi.

15.02.2012 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda Merkezi İstatistik Bürosu-na (CBS) göre, 2011-in son iki çeyreğinde küçülme yaşayan ülke ekonomisi durgunluğa (resesyona) girdi.

CBS tarafından yapılan açıklamada, 2011-in üçüncü çeyreğinde yüzde 0,4 olan ekonomik küçülme son çeyrekte yüzde 0,7-ye çıktı. Rakamlara göre, 2011-in genelinde ise ülke ekonomisi yüzde 1,2 oranında büyüme kat etti.

Küçülmede, tüketici ve kamu harcamalarında yaşanan azalma ile ihracattaki gerilemenin rol oynadığı belirtildi. Bir önceki yıla kıyasla 2011-in son çeyreğinde hane halkı tüketiminde yüzde 1,8, kamu harcamalarında ise yüzde 0,2 oranında azalma yaşandığına işaret edildi.

Büronun verilerine göre istihdamda olumlu gelişmeler yaşanmasına rağmen, 2011-de bir önceki yıla oranla işsizlik rakamlarında 36 binlik bir azalma oldu.

İstatistik bürosunun açıkladığı verilerle ilgili değerlendirmede bulunan Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Maxime Verhagen, ekonominin akıllı tasarruflar ve reformlarla güçlendirilmesi, yatırımcıların da lazım olan durumlarda desteklenmesi gerektiğine işaret etti.

Ekonomideki durgunlukla mücadele için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini kaydeden Verhagen, aksi takdirde uzun süreli durgunluğun tehdit oluşturacağını söyledi.

Hollanda ekonomisi 2008-in sonu ile 2009-un ortalarını kapsayan dönemde de resesyona girmişti. - LAHEY

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Hollanda Ekonomisi Resesyonda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement