İK Nereye Gidiyor? - Son Dakika
Ekonomi

İK Nereye Gidiyor?

İK Nereye Gidiyor?

Yıllarca Kendilerini Üst Düzeye Anlatmaya Çalışan ve Son Zamanlarda Bunu Büyük Oranda Başaran İK Yöneticileri Artık Zirvedeki Koltuğu da Zorluyor.

06.12.2010 11:44

İK'cılar üst yönetimin stratejik ortağı pozisyonundan iş liderliğine yükselme yolunda. İnsan kaynakları dergisi Yenibiriş Dünyası Kasım - Aralık sayısında İK yöneticilerinin şirket içindeki geleceğini ele alıyor.

Yenibiriş Dünyası Dergisi, Kasım - Aralık sayısında İK yöneticilerinin stratejik konumuna odaklanıyor. "İK nereye gidiyor?" başlığıyla okurlara sunulan kapak konusunda İK departmanının iş liderliğine giden yolda önlerindeki engelleri nasıl aşacağı inceleniyor.

"Yönetim kurullarında insan kaynakları neden temsil edilmiyor" sorusunu daha ileriye götürerek artık İK yöneticilerinin neden en tepeye çıkmadığı konusunun sorgulandığı Yenibiriş Dünyası Dergisinde İK danışmanları ve İK yöneticileri bu konudaki görüşlerini bildiriyor.

Dergide Yenibiris.com'un insan kaynakları profesyonellerini iş liderliğine hazırlamak amacıyla başlattığı "Lider İK" projesine ve proje hakkında görüşlere de yer veriliyor.

2020'de nerede olacaksınız?

Yenibiriş Dünyası Dergisi, Kasım - Aralık sayısında

PricewaterhouseCoopers'ın dünya genelinde 5 binin üzerinde profesyonelle gerçekleştirdiği "PwC Yarının İnsan Yönetimi: 2020'de nerede olacaksınız?" araştırmasının sonuçlarına da yer veriyor. Araştırmaya göre işverenler çalışanlarından daha az kazanç ile daha çok iş beklerken çalışanlar da daha fazla maaş ve iş-özel yaşam dengesi bekliyor.

Yenibiriş Dünyası'nda İmaj Danışmanı Suna Kabadayı, gelen davetiyeye göre uygun kıyafeti seçmek konusunda bilgiler verirken "İşin Yasal Tarafı" bölümünde Av. Cüneyt Danar doğum borçlanması konusundaki son yasal değişiklikleri ele alıyor. Penguen'in en genç karikatüristi Cem Dinlenmiş'in öyküsü de Yenibiriş Dünyası'na konuk oluyor.

Şirket röportajları bölümünde DHL Supply Chain İK Direktörü Rıza Balta, WOW İstanbul Hotels&Convention Center İK Müdürü Emine Şan Kurç, Doğa Koleji İnsan Kaynakları Koordinatörü Kemal Pehlivanoğlu, Biçen Gıda İK Kalite ve Sistem Yöneticisi Sibel Zaloğlu, Adil Işık İK Direktörü Selin Altıok, Ulkar Holding ve Nobel İlaç Organizasyonel Gelişim ve İK Direktörü Arzu Saraç, Melodi Çikolata'nın sahibi Ender Taşar, Fatih Dersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Birol Özkan yer alıyor.

İdil Türkmenoğlu "Organizasyon(suzluk) şemaları", Eğitim Danışmanı Dr. Oya Torum "Gerçekten okudun mu?", Gül Akçasoy "Stratejik yönetim ortağı ve etik – 4", Yönetim Danışmanı Adnan Erdoğmuş "İki dörtlük", Eğitim Danışmanı Kağan Ünver "Eğitime açık ve yetkin kişileri seçmek", Serbest Yönetim Danışmanı Peter Mark Adams "Yönetim kurulunda bir koltuk" başlıklı makaleleriyle Yenibiriş Dünyası'na konuk oluyor.

Derginin tüm yazılarına ve daha ayrıntılı bilgiye www.yenibirisdunyasi.com adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi İK Nereye Gidiyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement