T-Bank Baş Ekonomisti Veyis Fertekligil, bu yıl düşük büyüme hızına karşın işsizlik oranındaki iyileşmenin şaşırtıcı ve olumlu olduğunu söyledi.
TÜİK tarafından açıklanan haziran ayı işsizlik verilerine ilişkin değerlendirmede bulunan Fertekligil, yaz mevsiminin de etkisiyle işsizlik oranındaki düzelmenin haziran döneminde de devam ettiğini, yüzde 8 oranının 2005 yılında açıklanmaya başlanan serinin en düşük oranı olduğunu belirtti.
Tarım sektöründe çalışan sayısındaki azalmaya karşın, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısının arttığına dikkati çeken Fertekligil, "Bunda özellikle hizmet sektörü ve inşaat sektörlerinin katkısı olmuş. Diğer taraftan mevsimsellikten arındırılmış yüzde 8,9 oranı da aynı serideki en düşük oran" dedi.
Bu sene düşük büyüme hızına karşın işsizlik oranındaki iyileşme şaşırtıcı ve olumlu olduğunu vurgulayan Fertekligil, şu değerlendirmede bulundu:
"Bunda biraz iş gücüne katılma oranındaki düşmenin de etkisi var sanıyorum. Hizmet ve inşaat istihdamının katkısının yaz ayları boyunca sürmesi beklenebilir ve önümüzdeki 1-2 ay için yüzde 8 seviyeleri sürebilir. Ancak sonbahar-kış aylarında işsizlik oranının tekrar yüzde 9-10 düzeyine gelmesi şaşırtıcı olmayacaktır."
Muhabir: Ümit Çevik
Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL
Son Dakika › Ekonomi › İşsizlikteki Gerileme Devam Ediyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.