Kahramankazan'da köyler için doğalgaz seferberliği - Son Dakika
Ekonomi

Kahramankazan'da köyler için doğalgaz seferberliği

Kahramankazan\'da köyler için doğalgaz seferberliği

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un, ilçedeki tüm köylerin doğalgazla buluşturulması için başlattığı doğalgaz seferberliği sürüyor.

14.03.2022 12:50  Güncelleme: 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un, ilçedeki tüm köylerin doğalgazla buluşturulması için başlattığı doğalgaz seferberliği sürüyor. Seferberlik kapsamında Yassıören, İmrendi ve Orhaniye köyleri doğalgaz kullanmaya başlarken, 9 köyün daha doğalgaza kavuşması için ilk adım atıldı.

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un girişimleriyle ilçedeki tüm köylerin doğalgazla buluşturulması için başlatılan doğalgaz seferberliği devam ediyor.

3 köy doğalgaz kullanmaya başladı

Çalışmalar kapsamında ilk olarak Yassıören, İmrendi ve Orhaniye köylerinin doğalgazla buluşturulması için başlatılan çalışmalar tamamlandı. Başkentgaz şirketi, yaptığı çalışmalar sonucunda 3 köye doğalgaz hattını döşeyerek, buradaki vatandaşları doğalgazla buluşturdu. Kahramankazan Belediye Meclisi oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda bu çalışalardan doğan 5 milyon TL'lik kazı tahrip bedeli hakkını ilgili şirketten almamayı kararlaştırmıştı. Bu kararın ardından Başkentgaz şirketinin çalışmalara başlamasıyla, bu köylere doğalgaz gelmiş oldu.

Rüyamız gerçek oldu

Köy sakinleri köylerine gelen doğalgazı kullanmaya başladı. Evlerinde doğalgaz kullanmaya başlayan vatandaşlar büyük memnuniyet yaşadı. Köy sakinleri memnuniyetlerini, "Köylerimize doğalgaz gelmesini sağlayan Başkanımız Serhat Oğuz ve tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun. Köylerimizde bile doğalgazın konforunu yaşıyoruz. Bu bizim için büyük bir kolaylık ve rahatlık sağladı. Rüyamız gerçek oldu" şeklindeki sözleriyle aktardı.

9 köy için ilk adım

Doğalgaz seferberliği kapsamında 3 köyün doğalgaza kavuşmasının ardından, ilçedeki 9 köyün daha doğalgazla buluşturulması için ilk adım atıldı. Başkan Oğuz, bu doğrultuda Soğulcak, Dağyaka, Kışla, Bitik, Çimşit, Emirgazi, Yazıbeyli, Günbaşı ve İçören köylerinde de doğalgaz hattı döşeme çalışmalarının başlaması için ilgili teklifi belediye meclisine getirdi. Bu köylere doğalgaz gelmesi için Başkentgaz'ın, belediyeye ödemesi gereken yaklaşık 15 milyon TL tutarındaki kazı tahrip bedelinden vazgeçilmesine ilişkin karar oy birliğiyle alındı. Bu kararın ardından söz konusu 9 köyde daha çalışmalar önümüzdeki günlerde başlayacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, seferberlik kapsamında Kahramankazan'da ilk etapta 12 köye doğalgaz gelmiş olacak. Kahramankazan Belediyesi böylece, köylere doğalgaz gelmesi için yaklaşık 20 milyon TL'lik alacağından vazgeçmiş oldu.

"Tüm köylerimiz doğalgaza kavuşacak"

Başkan Oğuz, Yassıören, İmrendi ve Orhaniye köylerinde çalışmaların kısa sürede tamamlanarak, vatandaşların doğalgaza kavuştuğunu belirterek, "Kahramankazanlı hemşehrilerimizin konforu için elimizden geleni yapıyoruz ve ilgili kurum ve kuruluşlara tüm kolaylıkları sağlıyoruz. Bu kapsamda alacağımız olan 20 milyon TL'lik kazı tahrip bedelinden vazgeçtik. Neden vazgeçiyoruz, köylerimiz doğalgaza kavuşsun diye. Köylerimize doğalgaz gelsin diye Kahramankazan Belediyesi olarak değil 20 milyon, 200 milyona da çizik atarız. Bunu Ankara'da yapan ilk belediyeyiz. Mahallelerimize, sakinlerimize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kahramankazan'da 41 köy (dış mahalle) bulunduğunu söyleyen Oğuz, doğalgaz olmayan köylere de doğalgaz gelmesi için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "İnşallah önümüzdeki süreçte tüm köylerimiz doğalgaza kavuşacak" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kahramankazan'da köyler için doğalgaz seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement