Kapasite Kullanım Oranı Ocak Ayında Arttı - Son Dakika
Ekonomi

Kapasite Kullanım Oranı Ocak Ayında Arttı

Kapasite Kullanım Oranı Ocak Ayında Arttı

2014 yılı Ocak ayında imalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, geçen yılın aynı ayına göre 1,5 puan artarak yüzde 73,9 seviyesine yükseldi.

27.01.2014 15:29

2014 yılı Ocak ayında imalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, geçen yılın aynı ayına göre 1,5 puan artarak yüzde 73,9 seviyesine yükseldi.

Merkez Bankası (TCMB), 2014 yılı Ocak ayı imalat sanayi kapasite kullanım oranı verilerini açıkladı. Buna göre imalat sanayi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı bir önceki aya göre 1,4 puan azalarak yüzde 74,5 seviyesinde gerçekleşti.

Mal gruplarına göre kapasite kullanım oranları değerlendirildiğinde, bir önceki yılın aynı ayına göre yatırım malları, ara malları ile gıda ve içeceklerde artış görülürken, dayanıklı ve dayanıksız tüketim mallarında azalış gözlendi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kapasite Kullanım Oranı Ocak Ayında Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement