'Kasasız Mağazacılık' Dönemi Başladı - Son Dakika
Ekonomi

'Kasasız Mağazacılık' Dönemi Başladı

\'Kasasız Mağazacılık\' Dönemi Başladı

Perakende sektöründe çok büyük bir yenilik olan bu sistem ile akıllı telefonu aracılığıyla kasaya gitmeden beğendikleri ürünün her türlü detayına ulaşabilecek ve ödeme yapabilecekler.

15.06.2017 14:32  Güncelleme: 14:34

Kasasız Mağazacılık sistemi ile, satış danışmanı seçilen ürünün stok, renk, beden kontrolünü anında yapabilirken, talep edilen ürün mevcut mağazada yok ise bulunduğu mağaza ile ilgili bilgi verebilecek. Ödeme kasaya gitmeden misafirin bulunduğu noktada akıllı telefon aracılığıyla tamamlanacak. Konforlu alışveriş deneyimi yaşatacak bu sistem ile kahvelerini yudumlarken paketleri hazırlanacak.

BENZERSİZ ALIŞVERİŞ DENEYİM

Vakko CEO'su Jaklin Güner ; "Vakko olarak 79 yıldır moda ve perakende sektörüne yön veren markalarımızla dijital dönüşümde de öncü olmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Türkiye'de ilk defa Vakko'larda, Vakko dostları kasada beklemeden bulundukları yerden ödeme ile hızlı ve güvenli şekilde alışverişlerini tamamlayabilecekler. Vakko dostlarına sunduğumuz benzersiz alışveriş deneyimini yeni nesil mağazacılık teknolojileri ile daha da özel hale getiriyoruz" dedi.

Kurulduğu günden beri sektörde ilkleri gerçekleştiren Vakko'nun, yeni nesil mağazacılık teknolojilerini uygulamaya 2015 yılında başladığını belirten Güner; bugüne kadar özellikle mağaza içi ödeme ve kasa sistemlerinde gerçekleştirilen inovasyon projeleri ile öncü olduklarını, önümüzdeki dönemde de mobilite ve dijital dünyanın getireceği yenilikler ile Vakko dostlarının ayrıcalıklı alışveriş deneyimlerinin daha da zenginleşeceğini belirtti.

Vakko'nun mağazacılık ve Vakko dostlarına servis tecrübesi ile kurgulanan kasasız mağazacılık sistemi tüm kredi kart ve kampanyalarının kullanılabileceği şekilde dizayn edildi.

Bir yılı aşkın süredir teknolojik altyapı çalışmaları sürdürülen proje Vodafone işbirliği ile yürütüldü.
8 Vakko, 11 Vakkorama ve V2K designers mağazası olmak üzere toplam 20 mağazada aktif olarak kullanılmaya başlanan Kasasız Mağazacılık sistemi, yıl sonuna kadar tüm Vakko'larda çağdaş alışveriş keyfini Vakko dostlarıyla buluşturacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi 'Kasasız Mağazacılık' Dönemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement