Kazancı Neden Teminat Yaktığını Açıkladı - Son Dakika
Ekonomi

Kazancı Neden Teminat Yaktığını Açıkladı

Kazancı Neden Teminat Yaktığını Açıkladı

Yılan hikayesine dönen elektrik dağıtım özelleştirmelerinde teminatları yakan işadamlarından AKSA Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, "Teminatları yaktık çünkü ihaleler alındığında şartlar daha farklıydı" dedi.

02.05.2012 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün süresi sona eren Anadolu dağıtımda da teminatı yakmaya karar veren Kazancı, toplamda 45 milyon dolarının yandığını söyledi. Özelleştirme İdaresi'ne yanan teminatları peşin ödediklerini söyleyen Kazancı, "AYEDAŞ'ta da teminatı yaktık. Çünkü ihaleleri alan bir, iki ve üçüncü sıradaki firmalar da yaktı, biz dördüncü sıradaydık, biz de yaktık, bize kadar sıra geldi" dedi. AYEDAŞ da AKSA mart ayı sonunda bir aylık ek süre istemişti. Bu süre dün doldu.

Radikal Gazetesinin haberine göre, yeni açılacak elektrik dağıtım ihalelerine gireceklerini söyleyen Kazancı, yeni ihalelerde fiyatın düşeceğini kaydetti. Kazancı, "Teminatları yaktık çünkü, ihaleler alındığında şartlar daha farklıydı. Dolar 1.42 idi şimdi, 1.78 TL. İhaleler yapıldığında tarifeler belirlenmemişti. Tarifeler belirlendiğinde, bu ihalelerin yapılamayacağı ortaya çıktı" diye konuştu.

Aksa Holding'in KKTC'de kurduğu fuel-oil ile çalışan santralı ile adanın elektriğinin yüzde 60'ını karşıladığını anlatan AKSA Yönetim Kurulu Başkanı Kazancı, 10 yıldır KKTC'de elektrik ürettiklerini söyledi. TPAO'nun ardından şimdi de petrol aramak için müracaat yaptıklarını dile getiren Kazancı, müracaatı yapan ilk özel sektörün kendileri olduğunu kaydetti.

Özelleştirme İdaresi 7 dağıtım bölgesinin ihalesini yaptı. Çılgın teklifler verildi ancak ihaleler sonuca ulaşamadı. Birçok şirketin verdiği teminat yandı. Dağıtım ihalelerinde en gözde olan bölge Boğaziçi Dağıtım için ilk sırada Mehmet Karamehmet ve Cemil Kazancı'nın kardeşi Mehmet Kazancı vardı. Bu ikilinin teklifi 2 milyar 990 milyon dolardı. AKSA 2 milyar 751 milyon dolarla ikinci sıradaydı. İstanbul Anadolu yakasında ise AKSA dördüncü sıradaydı. AKSA'nın teklifi 1 milyar 459 milyon dolardı. Trakya dağıtım bölgesinde AKSA ilk sıradaydı. Teklifi 622 milyon dolardı.

Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi Kazancı Neden Teminat Yaktığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement