Kentsel Yenileme ve Restorasyon Projesi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kentsel Yenileme ve Restorasyon Projesi

Kentsel Yenileme ve Restorasyon Projesi
27.03.2012 16:53  Güncelleme: 10:29

Yıkımı gerçekleştirilecek konutlar için TOKİ ile protokol imzalandı.

Mardin Valiliği, Mardin Belediyesi ile TOKİ (Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) arasında Kentsel Yenileme ve Restorasyon projesinin yönetim bilgilerini yeniden kurgulamak üzere protokol imzalandı.

Kentsel Dönüşüm Projesi Kapsamında evleri yıkılacak vatandaşları mağdur etmeden ev sahibi yapmak için imzalanan protokol kapsamında; eski Mardin Kentsel Sit Alanı, Saraçoğlu Mahallesi, Ensar Mahallesi ve Ofis Mahallesi'nde yıkımı gerçekleştirilecek olan; kaçak, çarpık ve köhnemiş yapı sahipleri, TOKİ tarafından konut yapımı yolu ile ev sahibi olacak. Çalışmalardan zarar gören vatandaşlara konut yapılması için; Çiftlik Köyü, Nur Mahallesi ve İstasyon Mahallesi'den bir takım parseller Toplu Konut Alanları olarak belirlendi.

Kentsel Yenileme ve Restorasyon projesinde konutları hasar görecek veya yıkılacak olan vatandaşların TOKİ (Toplu Konut İdaresi) Projesinden yararlanmaları için Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ve TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel arasında protokol imzalandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Mart'ta gerçekleştirdiği Mardin ziyareti sırasında imzalanan protokolle; Mardin Valiliği, TOKİ ve Mardin Belediyesi işbirliği ile çarpık yapılaşma alanlarının ve tarihi yapılardaki mimari üsluba aykırı eklentilerin tasfiyesi ve temizlenmesi ile tarihi yapıların restorasyonu sonucu çağdaş standartlarda kentsel bir alan oluşturmak için ilk adım atılmış oldu.

Kentsel Dönüşüm Projesini'nin uzun soluklu bir proje olduğunu söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; " Proje Mardin'in tarihini, sosyal yapısını ve ekonomisini koruma altına alacak ve gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarımını sağlayacak bir projedir. Uzun soluklu ve zahmetli bir projedir. Halkımızın Kentsel Dönüşüm Projesi'ni sahiplendiğini ve bu konuda bilinçlendiğini memnuniyetle müşahede etmekteyim. İmzaladığımız bu protokolle de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, eski Mardin Kentsel Sit Alanı, Saraçoğlu Mahallesi, Ensar Mahallesi ve Ofis Mahallesi'nde yıkımı gerçekleştirilecek olan kaçak, çarpık ve köhnemiş yapı sahipleri, TOKİ tarafından konut yapımı yolu ile ev sahibi olacak ve vatandaşlarımız mağdur edilmeyecek" dedi.

İmzalanan Protokolde Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yapılacak olan çalışma ve çalışmadan zarar görecek olan vatandaşların TOKİ den yararlanması için TOKİ' ye verilen Çiftlik Köyü, Nur Mahallesi ve İstasyon Mahallesi'den bir takım parseller Toplu Konut Alanları olarak belirlendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Kentsel Yenileme ve Restorasyon Projesi - Son Dakika


Advertisement