Mayıs Ayı Enflasyon Verileri - Son Dakika
Ekonomi

Mayıs Ayı Enflasyon Verileri

Mayıs Ayı Enflasyon Verileri

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Demirkol."Kurlardaki yükseliş önümüzdeki aylarda enflasyonu yukarı itebilir".

03.06.2013 11:20

TÜİK tarafından açıklanan mayıs ayı enflasyon verilerine ilişkin değerlendirmede bulunun İsmet Demirkol, TÜFE'nin mayıs ayında beklentilerin altında gerçekleşerek yüzde 0,15 puan yükseldiğini, yıllık enflasyonun ise TÜFE'de yüzde 6,51 puana yükselerek yüzde 7 olan piyasa beklentisinin altında gerçekleştiğini söyledi.

Ancak, dolar/TL'de gerek FED'in mayıs ayında parasal genişlemeyi azaltabileceği veya sonlandırabileceği açıklamalarının yarattığı kaygı, gerekse, politika faizi (4,50) ile gösterge tahvil faizi (6,31) arasında makasın giderek açılmasının Dolar/TL'yi yukarıya itmeyi sürdürebileceğini belirten Demirkol, şunları kaydetti:

"Özellikle, borsada kar realizasyonunun ve TL mevduatın dövize yönelmesi de doların önümüzde ki aylarda yükselmesine neden olabilir. Kurlardaki artış riski ise önümüzde ki aylarda enflasyonu yukarıya itebilir.

Özellikle son günlerde ülkemizde yaşanan olayların da etkisi sermaye girişlerinin azalmasına neden olabileceğinden, makro ekonomik beklentilerde ki risklerin artması yıllık yüzde 5 enflasyon hedefinin gerçekleşmesini olumsuz yönde etkileyebilir." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mayıs Ayı Enflasyon Verileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement