Murdoch, Dow Jones İçin Yeni İş Stratejileri Belirleyecek - Son Dakika
Ekonomi

Murdoch, Dow Jones İçin Yeni İş Stratejileri Belirleyecek

Murdoch, Dow Jones İçin Yeni İş Stratejileri Belirleyecek

Amerikan Ekonomi Gazetesi The Wall Street Journal'ın(wsj) Yayıncısı Dow Jones'u Satın Alma Anlaşmasını Sonuçlandıran News Corp. Başkanı Rupert Murdoch'ın, Şirket İçin Yeni İş Stratejileri Belirlemesi Bekleniyor.

03.08.2007 02:19

Amerikan ekonomi gazetesi The Wall Street Journal’ın(WSJ) yayıncısı Dow Jones’u satın alma anlaşmasını sonuçlandıran News Corp. Başkanı Rupert Murdoch’ın, şirket için yeni iş stratejileri belirlemesi bekleniyor.

Murdoch’ın ilk olarak Reuters Group ve Thomson’ın birleşmesi sonucu oluşan sert rekabet ortamı nedeniyle Dow Jones Newswires’a odaklanacağı söyleniyor. Murdoch’ın, WSJ’ı, News Corp.’un planlanan iş-haber kanalı için aktif nasıl kullanabileceğini de düşünebileceği belirtiliyor. Çünkü gazetenin, General Electric’le var olan içerik paylaşım anlaşması, diğer paylaşımlara sınırlama getiriyor.

HİSSEDAR VE ANTİ TEKEL ONAYI: Önceki gün, News Corp. ve Dow Jones, borçlarla beraber 5.6 milyar dolar değerinde anlaşmayı imzalamıştı. News Corp. hisse başına Dow Jones’a 60 dolar verdi. Anlaşmanın bitmesi için iki engelin aşılması gerekiyor. Hissedarlar ve anti tekel onayı. News Corp.’un Dow Jones’u kontrol eden Bancroft Ailesi’nin şirkette yüzde 37’lik oy hakkına sahip olması nedeniyle hissedarlarının çoğunluğunun onayını alması zor görünmüyor. Anti tekel onayının da alınmasının zor olması beklenmiyor. Dow Jones Ceo’su Richard Zannino, dün çalışanlara anlaşmanın üç ay içinde tamamlanacağını söyledi.

ÜST YÖNETİME TAKVİYE: News Corp. yöneticilerinin, Dow Jones’ın iş alanlarındaki stratejileri ve yönetimi oluşturmak için zaman harcaması bekleniyor. Murdoch’ın, Times of London editörü Robert Thomson’u gazetenin idaresine yardım etmesi için daha üst pozisyona atamak isteyebileceği belirtiliyor. Thomson’ın, WSJ’de rol oynaması bekleniyor ancak bunun tam nasıl olacağı açık değil. Aynı zamanda var olan Dow Jones yöneticilerinin, özellikle yayımcı Gordon Crovitz’in geleceğinin ne olacağı konusunda sorular var.

KIDEMLİ YÖNETİCİLER KALIYOR: Murdoch, kendi yayıncısını atama esnekliğine sahip. Ancak editoryal özgürlük anlaşması kapsamında Dow Jones, Murdoch’ın yönetici editör gibi belli üst düzey yöneticileri tek taraflı değiştirmesini engelliyor. Konuya yakın kaynaklar, Murdoch’ın kıdemli yöneticilerden herhangi birini değiştirme niyeti olmadığını söyledi. Crovitz, kalmak istediğini belirtirken, Zannino, bir önceki gün elemanlarına yeni sahibiyle beraber Dow Jones’ta kalmak istediğini söylemişti. Murdoch, Zannino’yu seviyor ve onun Dow Jones CEO’su olarak kalmasını istiyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Murdoch, Dow Jones İçin Yeni İş Stratejileri Belirleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement