New York Times Eriyor, Murdoch Fırsat Kolluyor - Son Dakika
Ekonomi

New York Times Eriyor, Murdoch Fırsat Kolluyor

New York Times Eriyor, Murdoch Fırsat Kolluyor

Dünyanın En Etkili Gazetelerinden The Wall Street Journal'ı News Corp Medya İmparatorluğuna Katan Rupert Murdoch, Şimdi de The New York Times'ı Almaya Çalışıyor.

30.11.2008 01:32

Dünyanın en etkili gazetelerinden The Wall Street Journal’ı News Corp medya imparatorluğuna katan Rupert Murdoch, şimdi de The New York Times’ı almaya çalışıyor.

Vanity Fair köşe yazarı ve Murdoch hakkında yazdığı biyografi ile gündeme gelen Michael Wolff 77 yaşındaki medya devi için "Murdoch yatırımcının isteğini ve hükümetin iznini kulak ardı eder ve New York Times’ı almak için herşeyi yapar" dedi.

Murdoch’un şu an The New York Times’ı satın almanın yollarını aradığını ifade eden ve "Haberin sahibi adam: Rubert Murdoch’un Gizli Dünyası" adlı kitabın yazarı Wolff, "Ben Murdoch’u daha önce New York Times’ı aldığını ve tüm çalışanların toplu olarak işten çıktığını hayal ederken gördüm. Murdoch, Wall Street Journal’ı New York Times ile rekabet edebilmek için istemişti. Ancak New York Times hisseleri eriyor. Bu da Murdoch’a daha yumuşak bir geçiş fırsatı yaratabilir. Murdoch, kendisinden önce gelecek teklifleri de engellemeye çalışacaktır."

Ancak Wolff’un tahminlerinin doğru olması durumunda Murdoch’un gitmek istediği yollar üzerinde bazı engeller bulunuyor. New York Times’ın kontrol hisselerini elinde bulunduran Ochs-Sulzberger ailesi, gazetenin bağımsızlığına büyük önem veriyor. Ayrıca ABD’de rekabet kabnunlarının da Murdoch’un bir gazeteye daha sahip olmasına izin vermeyeceği öngörülüyor. Murdoch’un birkaç ay beklemediği için 5.6 milyar dolardan aldığı Dow Jones yatırımına kızgın olduğunun da altı çiziliyor. Murdoch’un ilan gelirlerinin düşebileceğini belirtmesiyle birlikte News Corp’un hisse fiyatları yüzde 60 gerilemişti.

Wolff 2 Aralık’ta satışa çıkacak kitabında Murdoch’un dedikoduya bayıldığını ve özellikle iş konusunda kural tanımadığını söylüyor ve şunları yazıyor: " Onun ilgisini ayakta tutmanın en iyi yolu sağlam bir dedikoduyu paylaşmak. Yüzü hemen aydınlanır. O New York ’un en büyük dedikoducularından biridir. Dedikodu ona hayat ve iş imkanları katar. Gazeteciler ve gerçek liberallerin Rupert Murdoch ’la ilgili en çok korktukları şey bulvar gazeteciliği ve sağcılığı değil hiç kural tanımıyor olmasıdır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi New York Times Eriyor, Murdoch Fırsat Kolluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement