Global Menkul Değerler Stratejisti Gökhan Uskuay, cari açıkta iyileşmenin, ihracattaki artış hızının korunması ve ithalatta petrol fiyatlarında gerilemenin etkisi ile ılımlı seyrettiğini belirtti.
Uskuay, 2012 yılı mayıs ayı ödemeler dengesi verilerine ilişkin değerlendirmesinde, yurt dışından finansmanın son iki ayda cari açığa etkisinin olumlu olduğunu dile getirdi.
Gökhan Uskuay, şunları ifade etti:
"Mayıs ayı cari açık rakamı 5,8 milyar dolar ile beklentilerin altında kaldı. İlk beş aylık kümülatif açık 64,7, yıllık kümülatif açık 66,9 milyar dolara geriledi. Cari açıkta iyileşme, ihracattaki artış hızının korunması ve ithalatta petrol fiyatlarında gerilemenin etkisi ile ılımlı seyrediyor. Cari açığın finansmanı son iki ayda bankacılık sektörünün yurt dışından borçlanması ve özel sektörün kredi talebi etkili. "
Muhabir: Bahar Kara
Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL
Son Dakika › Ekonomi › Ödemeler Dengesi Verileri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.