Orman Köylerine İstihdam ve Ekonomik Katkı - Son Dakika
Ekonomi

Orman Köylerine İstihdam ve Ekonomik Katkı

Orman Köylerine İstihdam ve Ekonomik Katkı

Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü, Orman Köylerini Kalkındırma Kooperatifleri ile yapılan toplantı sonrasında 2024 yılı üretimine başladı. Orman köylülerine istihdam ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak olan bu üretim tevziatı, köylülerin gelir düzeyini arttırarak refah seviyelerini yükseltmeyi, göçü engellemeyi ve köy kültürünü devam ettirmeyi amaçlamaktadır.

31.10.2023 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DÜZCE(İHA) – Orman köylüsüne hem istihdam hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde bulunan Orman Köylerini Kalkındırma Kooperatifleri ile 2024 yılında gerçekleştirilecek üretimle ilgili yapılan toplantının akabinde tevziat yapılarak 2024 yılının ilk üretimlerinin dağıtımı yapıldı.

6831 sayılı orman kanunun 40. Maddesine göre yapılan iş tevziatı, orman köylülerine hem istihdam hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Aynı zamanda söz konusu üretim tevziatı ile orman köylülerin gelir düzeyini arttırarak refah seviyelerinin iyileştirilmesi, göçün engellenmesi ve köy kültürünün devamlılığı amaçlanıyor.

Tevziat toplantısı sonunda 2023 yılı üretim işlerini tamamlayan köylülere 71 bin 989 metreküp damganın 66 bin 290 metreküplük kısmı tevzi edilerek 2024 yılı üretim çalışmaları başlandı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Orman Köylerine İstihdam ve Ekonomik Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement