Antalya OSB'nin Ar-Ge ve inovasyon yarışmasında 180 proje yarışacak - Son Dakika
Ekonomi

Antalya OSB'nin Ar-Ge ve inovasyon yarışmasında 180 proje yarışacak

Antalya OSB\'nin Ar-Ge ve inovasyon yarışmasında 180 proje yarışacak

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı'nda, proje teslim ve değerlendirme süresi içerisinde gönderilen 297 projeden 180'inin sergilenmeye ve yarışma kapsamına alınmaya hak kazandığı bildirildi.

16.05.2022 12:02  Güncelleme: 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı'nda, proje teslim ve değerlendirme süresi içerisinde gönderilen 297 projeden 180'inin sergilenmeye ve yarışma kapsamına alınmaya hak kazandığı bildirildi.

Antalya OSB'den yapılan açıklamaya göre, 26-27 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı 2022 etkinliğinde, büyük finale sayılı günler kaldı.

Akademisyenler ve sanayicilerden oluşan Bilim ve Danışma Kurulu, 7 aylık etkinlik takviminin son 2 ayını kapsayan, proje teslim ve değerlendirme süresi içerisinde gönderilen 297 Ar-Ge ve inovasyon temelli projeyi titizlikle inceledi.

Yapılan değerlendirme sonucunda, 180 proje sergilenmeye ve yarışma kapsamına alındı.

"Tarım, Kimya, Çevre, Biyoteknoloji, Gıda", "Enerji, Makine, Elektrik - Elektronik, İnşaat, Yazılım, Bilişim", "Yapay Zeka, Sağlık ve Tıp Teknolojileri, Biyomalzeme, İlaç ve Kozmetikten" oluşan 3 farklı kategorinin kazananları, Antalya OSB Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı Yürütme Kurulu tarafından belirlenecek.

Kazananlar, 27 Mayıs'ta Antalya OSB Bölge Müdürlüğü idari hizmet binasında gerçekleşecek ödül töreninde açıklanacak.

Her üç kategorinin birincilerine 15 bin, ikincilerine 10 bin ve üçüncülerine de 7 bin 500 lira ödül verilecek.

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, 7 ay önce başlattıkları süreçte sona yaklaşmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

İlkini 2018'de düzenledikleri etkinliğe 211 projenin katıldığını anımsatan Bahar, "Antalya bu etkinlikle Ar-Ge ve inovasyonun yeni cazibe merkezlerinden bir haline geldi. Etkinlikten elde ettiğimiz bu yüksek katma değer nedeniyle, 2020 yılı mart ayında etkinliğimizin ikincisini planlamıştık ki maalesef salgın nedeniyle gerçekleştiremedik. Salgının etkisinin azalması ile hemen harekete geçtik ve 7 ay önce, Antalya OSB Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı 2022 Etkinliğini 26-27 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştireceğimizi, ekosistemin tüm paydaşlarına iletip, kamuoyuna ilan etmiş olduk. Ertelemeyi de sayarsak 2 yıllık heyecanlı bekleyiş, 26 Mayıs itibariyle son bulacak ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını ümit ettiğimiz 180 proje yatırımcıların ve sanayicilerin dikkatine sunulacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Antalya OSB'nin Ar-Ge ve inovasyon yarışmasında 180 proje yarışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement