Pepsi'deki Birleşmeden Yeni Bir Şişeleme Şirketi Doğdu - Son Dakika
Ekonomi

Pepsi'deki Birleşmeden Yeni Bir Şişeleme Şirketi Doğdu

Pepsi\'deki Birleşmeden Yeni Bir Şişeleme Şirketi Doğdu

Dünyanın En Büyük Gıda ve İçecek Markalarından Biri Olan Pepsico, En Büyük İki Pepsi Şişeleyicisi Olan Pepsi Bottling Group/pbg ve Pepsi Americas/pas Şirketlerinin Birleştirildiğini Açıkladı.

13.10.2009 02:30

Dünyanın en büyük gıda ve içecek markalarından biri olan PepsiCo, en büyük iki Pepsi şişeleyicisi olan Pepsi Bottling Group/PBG ve Pepsi Americas/PAS şirketlerinin birleştirildiğini açıkladı.

“PepsiCo Bottling North America/PBNA” adıyla faaliyet gösterecek olan işletmeye, Türkiye’deki içecek operasyonunun da bağlı olduğu, dünyanın en büyük PepsiCo içecek şişeleyicisi PBG CEO’su Eric Foss’un CEO ünvanı ile liderlik edeceği bildirildi. Yeni şirketin, PepsiCo’nun Kuzey ABD’deki şişeleme sistemindeki toplam hacminin dörtte üçünden sorumlu olacağı ifade edildi. Kalan hacminse bağımsız şişeleyiciler tarafından üretileceği kaydedildi.

PepsiCo Başkanı Nooyi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu model küresel içecek pazarındaki konumumuzu güçlendirecek” dedi. PepsiCo Başkanı Indra Nooyi ise bu yeni şişeleme modelinin; ölçek, hız, esneklik ve verimliliğin güçlü bir kombinasyonuyla, küresel içecek pazarındaki konumlarını güçlendireceğini söyledi. Nooyi, “Bu yapı bize iki çok önemli fayda getirecek. Geçen yıl, temel alkolsüz içecek markalarımızı yenilemek için başlattığımız, kritik öneme sahip olan çalışmayı devam ettirmemizi sağlayacak” dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Pepsi'deki Birleşmeden Yeni Bir Şişeleme Şirketi Doğdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement