Samgaz'ın Faaliyetleri - Son Dakika
Ekonomi

Samgaz'ın Faaliyetleri

Samgaz\'ın Faaliyetleri

SAMGAZ tarafından geleneksel 15.kan bağış programı gerçekleştirildi.

08.04.2013 19:19

SAMGAZ tarafından geleneksel 15. kan bağış programı gerçekleştirildi.

SAMGAZ Genel Müdürlük hizmet binasında 15.si yapılan kan bağış programı kurum çalışanlarının etkin katılımları ile tamamlandı. SAMGAZ Doğal Gaz A.Ş. Genel Müdürü Murat Albayrak yaptığı açıklamada, "Şirketimiz genelinde 2008 yılında başlatılan kan bağışı uygulaması her 3 aylık dönemde rutin olarak gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. Kan bağışı yaşam için yapılan en güzel armağandır" dedi.

Albayrak şunları kaydetti: "Günümüzde tıp ve teknoloji alanındaki tüm gelişmelere rağmen kan, kan bileşenleri ve kandan elde edilen ürünlerin yerine geçebilecek bir tedavi aracı bulunamamıştır. Kan, kaynağı insan olan ve elde edilmesi için başka alternatifi olmayan bir tedavi aracıdır. Bu bilince sahip olarak bağışta bulunan tüm personellerimize teşekkür ederim."

YETKİLİ FİRMA TOPLANTISI YAPILDI.

SAMGAZ Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'de her ay düzenli olarak yetkili firma temsilcilerinin aktif katılımı ile gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısı icra edildi. 2012 yılına ait yatırım, abonelik ve tesisat kontrol ve gaz açma işlemlerinin değerlendirilmesi, 2013 yılı yatırım miktarları ve hedeflerinin ortaya konulduğu toplantıda; ayrıca doğal gaz arzı sağlanmış doğal gaz tesisatlarının geriye dönük kontrol süreci değerlendirilmiş ve yetkili firmaların önerileri alınmıştır.

Toplantıda, periyodik kontrollerin önemi ve gerekliliği hususunda açıklama yapan SAMGAZ Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Murat Albayrak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından mevcut yönetmelik ile periyodik kontrollerin başlanılması gerektiğini ifade ederek, yönetmeliğe ilave hükümler çıkarılarak, abonelerin tesisat kontrolü yaptırmaması ve/veya randevuyu kabul etmemesi halinde tesisatta olabilecek olumsuz durumların kontrolü sırasında yapılması gerekenlerin yönetmelik ile destekleneceğini ve periyodik kontrollerin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Periyodik kontrollerde 5 yılını doldurmuş olan tesisatların 3 yılda bir kontrol edileceğini belirten Albayrak, yetkili firmalar ile bu sürecin doğal gaz abonelerinin lehine düzgün olarak yürütülmesinin can ve mal güvenliğini tesis etmek adına önem arz ettiğini kaydetti. Albayrak ayrıca, periyodik kontrol sürecinde doğal gaz abonelerinin mekanlarında çıkabilecek olumsuzlukların, proje tadilatı, usulsüz kullanım, menfez olmaması, cihaz değişikliği, kaçak olması durumunda doğal gaz arzı durdurulacak olan abonelerin tesisatlarının hızlı ve güvenli bir şekilde yapılması için yetkili firmalar arasında tadilat işlemi gerçekleştirecek firmalar ile protokol yapılabileceği, bu protokol hükümleri çerçevesinde doğal gaz abonelerine, doğal gaz tadilat işlemlerini ekonomik, güvenli ve hızlı bir şekilde tekrar sağlamayı düşündüklerini dile getirdi.

Albayrak, "Periyodik kontrol sürecinde, abonelerimizin mekanlarında oluşabilecek tadilat işlemlerini yapmak isteyen yetkili firmalarımızın 10 Nisan 2013 tarihine kadar şirketimize başvurarak periyodik kontrol sürecine dahil olmak istediklerini belirten dilekçe vermeleri gerekmektedir" diye konuştu.

Ayrıca toplantıda, 2013 yılı yatırım sürecinin 01 Nisan 2013 tarihi itibari ile başladığını ifade eden Albayrak, 2013 yılı içerisinde yatırım yapılacak güzergahların www.samgaz.com.tr adresinde yayınladığını kaydetti.

SAMGAZ'A ZİYARET

Öte yandan, Çayırova Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına İTÜ Demir Çelik Kürsüsünden Kemal Şeşen, Satış Koordinatörü Tayfun Karaalp, Proje Satış Şefi Güray Eryılmaz, Kalite Güvence Şefi Dilek Manisalı ve Altuğ Balamir, SAMGAZ Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.ye ziyarette bulunup; yetkili firma temsilcilerinin katılımı ile düzenli olarak gerçekleştirilen toplantıya iştirak etti.

Doğal gaz borularının üretim aşamalarını görmek ve bilgi birikimini arttırmak amacıyla düzenlenen sunum sonunda, ziyaretten ötürü duyulan memnuniyetin ifadesi olarak SAMGAZ İşletme ve Tesisat Müdürü Murat Aras tarafından Satış Koordinatörü Tayfun Karaalp'e ziyaretleri anısına hazırlanmış olan plaket takdim edildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Samgaz'ın Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement