Sanayi Üretimi Geriledi - Son Dakika
Ekonomi

Sanayi Üretimi Geriledi

Sanayi Üretimi Geriledi

Garanti Yatırım stratejisti Tufan Cömert, açıklanan sanayi üretim verisinin, piyasa beklentilerinin oldukça altında olduğuna dikkati çekerek, "Merkez Bankası'nın piyasaya sağladığı fonlama maliyeti bundan sonraki dönemde de düşük seyretmeye devam"...

09.10.2012 10:36

Garanti Yatırım stratejisti Tufan Cömert, açıklanan sanayi üretim verisinin, piyasa beklentilerinin oldukça altında olduğuna dikkati çekerek, " Merkez Bankası'nın piyasaya sağladığı fonlama maliyeti bundan sonraki dönemde de düşük seyretmeye devam edecektir" dedi.

TÜİK tarafından açıklanan ağustos ayı sanayi üretim verilerine ilişkin değerlendirmede bulunan Cömert, verilerin beklentilerin oldukça altında geldiğini ifade ederek, bunun, Merkez Bankası'nın son dönemde büyümeyi destekleyici attığı adımları haklı çıkarır nitelikte olduğunu söyledi.

Cömert şu değerlendirmeyi yaptı:

"Buradan hareketle TCMB'nin piyasaya sağladığı fonlama maliyeti bundan sonraki dönemde de düşük seyretmeye devam edecektir. Benzer şekilde faiz koridoru tavanının da indirilmesi ve böylece kredi faizlerinin düşürülmesi mümkün olacak. Her ne kadar enflasyon ile ilgili kaygılar faizleri yukarı itse de önümüzdeki dönemde büyüme kaygılarının faizler üzerinde daha etkili olacağını tahmin ediyoruz. Bu nedenle, enflasyon kaygıları sonrası yukarı hareket eden verim eğrisi genelinde tekrar aşağı yönlü bir hareket görebiliriz. Gösterge tahvilde yüzde 7,7 bileşik üzerinde alım öneriyoruz."

Muhabir: Eda Topcu

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Sanayi Üretimi Geriledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement