Sinecek: "Torpilli Kredi Yok" - Son Dakika
Ekonomi

Sinecek: "Torpilli Kredi Yok"

Sinecek: "Torpilli Kredi Yok"

Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Metin Sinecek, "Eskiden torpilli krediler vardı.

22.04.2014 15:36

Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Metin Sinecek, "Eskiden torpilli krediler vardı. Şimdi artık o torpilli krediler yok" dedi.

Önceden kredi almak için zor şartların olduğunu Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Metin Sinecek, "Eskiden torpilli krediler vardı. Şimdi artık o torpilli krediler yok. Esnaf işini geliştirmek için kredi kullanıyordu. Ama kredi almakta zorlanıyordu. Tanıdıklarını devreye sokuyordu. Şimdi hükümetimizin de desteği ve kooperatiflerin de artması ile artık torpilli kredi olayı kalktı. Verdiğimiz kredilerin takipçisi oluyoruz. Verdiğimiz kredilerle işini büyüten istihdam sayısını artıran çok sayıda esnafımız var. Onlarda önümüzdeki genel kurulda plaket vermeyi düşünüyoruz. Samsun'a kim bir çivi dahi çakıyorsa bizler ona her zaman elimizden gelen desteği veririz" dedi.

Esnaf ve sanatkarın eskisi gibi olmadığını ve eski esnaflık zihniyetlerinin bittiğini kaydeden Sinecek, "Esnafımızın artık doğruyu yanlışı ayırma şansları var. Bizler esnaf ve sanatkarın hakkını hukukunu aramak için varız. Biz onların paralarıyla esnafa hizmet ediyoruz. Her esnaf odası bulunduğu yeri bir görecek ve yaptığı hizmetleri gözden geçirecek. Esnafımızda kendisine yapılan hizmeti iyi bir şekilde analiz ediyor" diye konuştu.

Esnafı ülkenin can damarı olarak nitelendiren Sinecek, "Esnafımıza hükümetimizin ve yerel yöneticilerimizin ilgi ve alakası üst düzeyde. Esnafımızın vergileri belediyelerimize büyük bir kaynak sağlamaktadır. Esnafın büyümesi ve gelişmesi yerel yönetimlerinde daha çok güçlü olmasını sağlar. Samsun diğer şehirler kadar teşviklerden yararlanamadığı için üretim konusunda geride kalmasına neden oldu. Büyük marketlerinde şehrin merkezlerinde çoğalması esnafımızı büyük oranda etkilemiştir. Bunların bir an önce çözülmesi ve önünün açılması gerekmektedir" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Sinecek: 'Torpilli Kredi Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement