Takograf Servislerinin Belgelendirilmesi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Takograf Servislerinin Belgelendirilmesi

30.05.2014 09:56

Takograf cihazlarının montajı, muayenesi, faal hale getirilmesi, kalibrasyonu, tamiri veya gerektiğinde kullanım dışı bırakılması için hizmet veren servisler, en az bir servis sorumlusu ile belgelendirilebilecek.

Takograf cihazlarının montajı, muayenesi, faal hale getirilmesi, kalibrasyonu, tamiri veya gerektiğinde kullanım dışı bırakılması için hizmet veren servisler, en az bir servis sorumlusu ile belgelendirilebilecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, Takograf Cihazları Servis Hizmetleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı veya il müdürlükleri, servis hizmetlerinin verilmesinde yönetmeliğe aykırı bir durum tespit ederse servisin belgelerini derhal askıya alacak ve ilgililere aykırılığın giderilmesi için resmi yazı ile bilgi verecek. Bu durumda servis, onaylanmış servis faaliyetlerinde bulunamayacak, teknik personel yetki belgesine konu görev yapamayacak.

Yönetmelik değişikliğiyle servislerin yapısal olarak sağlaması gereken hususlarda değişikliğe gidildi, bu kapsamda, servis, en az bir servis sorumlusu ile birlikte belgelendirilecek. Servis sorumlularının tümünün işten ayrılması halinde en az bir servis sorumlusu belgelendirilinceye kadar servis hizmeti verilemeyecek.

Servis, yetkilendirildiği adres dışında takograf cihazlarına servis hizmeti veremeyecek. Servis sorumlusu ve teknik personel tek bir adres için yetkilendirilecek, ayrıca teknik personel için düzenlenen yetki belgesinde belirtilen takograf türü, servis için düzenlenen takograf servis hizmetleri onay belgesinde belirtilenler dışında olamayacak.

Serviste bulunan servis sorumlusu ve teknik personel, eğitim sertifikalarını son geçerlilik tarihinden önce güncellemek zorunda olacak. Bu maddenin yayım tarihinden önce Bakanlıktan alınmış eğitim belgesi, geçerlilik tarihi bitimine kadar bu madde ile aynı tarihte yürürlüğe girecek olan eğitim sertifikası yerine kullanılabilecek. Ayrıca 2014 içerisinde geçerliliği bitecek belgeler, 1 Ocak 2015'e kadar geçerli kabul edilecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Takograf Servislerinin Belgelendirilmesi - Son Dakika


Advertisement