Tcmb'nin Faiz Kararı - Son Dakika
Ekonomi

Tcmb'nin Faiz Kararı

Tcmb\'nin Faiz Kararı

TGSD Başkanı Negrin: "Bu dövizin eninde sonunda düşeceği kesin" "Faiz enstrümanını kullanan ülkeler ile Türkiye arasındaki fark yüzde 5 10 arasında, büyük farklar yok. Dolayısıyla Merkez Bankası bir süre borçlanma faizini artıracağına, orada sağlam durmayı tercih etti"

21.01.2014 16:15

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, dövizin eninde sonunda düşeceğinin kesin olduğunu belirtti.

Negrin, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ocak ayı Para Politikası Kurulu (PPK) kararlarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, genel olarak hükümetin borçlanma faizini artırmamayı tercih ettiğini kaydetti.

Hükümetin dövizdeki artışı da geçici olarak gördüğünü vurgulayan Negrin, "Ben de genel olarak öyle düşünüyorum. Bu dövizin eninde sonunda düşeceği kesin" dedi.

Faiz enstrümanını kullanan ülkeler ile Türkiye arasındaki farkın yüzde 5-10 arasında olduğunu, büyük farklar olmadığını vurgulayan Negrin, dolayısıyla Merkez Bankası bir süre borçlanma faizini artıracağına, orada sağlam durmayı tercih ettiğini dile getirdi.

Döviz borcu olan ve hemen ödemesi gereken firmalar için bir süre zor olacağını söyleyen Negrin, ihracat açısından ise bu durumun pozitif olacağını ifade etti.

Negrin, kur noktasında tekstil sektörünün en önemli sıkıntısının dolar ile ödenen alış veriş merkezi (AVM) kiraları olduğunu da sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement