Tunceli'de İki Tesisin Yapımı Tamamlandı - Son Dakika
Ekonomi

Tunceli'de İki Tesisin Yapımı Tamamlandı

TUNCELİ (AA) – Tunceli'de 2105 Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde hibe desteğiyle projelendirilen iki modern tesisin yapımının tamamlandığı bildirildi.

13.01.2016 14:02

TUNCELİ (AA) – Tunceli'de 2105 Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde hibe desteğiyle projelendirilen iki modern tesisin yapımının tamamlandığı bildirildi.

Tunceli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapımı tamamlanan iki tesise yüzde 50 hibe desteği verildiğini söyledi.

Tunceli'de üretimin çeşitlendirilmesini, üretilen ürünlerin pazara sunularak üreticilerin gelirlerinin artırılmasını ve istihdamın sağlanmasını hedeflediklerini ifade eden Kaya, "2015 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) çerçevesinde ilimizde aylık 30, yıllık 180 bin adet kapasiteli tavuk üretimi ve ayçiçeği ve hububat işleme, paketleme tesisi için bizlere proje sundu. Her iki proje de yüzde 50 hibe desteği alarak tesislerinin temellerini atarak yapımını tamamladı ve üretime başladı. 2 milyon liraya mal olan iki tesisimiz de son derece modern ve ilimizde bu anlamda üretime başlayan ilk tesisler olma özelliği taşıyor." diye konuştu.

Tesislerin pazar sorunu olmayacağını da kaydeden Kaya, "Aynı şekilde ayçiçeği ve hububat işleme, paketleme tesisi de İlimizde üretilen bitkisel ürünlerin değerlendirilmesi, pazarlanması, mevcut üretimde kalite ve miktar açısından önemli artışlar sağlayacağına inanıyoruz." dedi.

2015 yılında başlayan ve yapımı devam eden tesislerin olduğunu belirten Kaya, bu yıl da yeni projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tunceli'de İki Tesisin Yapımı Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement