Turizm merkezi Akdeniz'de tekneler sezona umutla hazırlanıyor - Son Dakika
Ekonomi

Turizm merkezi Akdeniz'de tekneler sezona umutla hazırlanıyor

Turizm merkezi Akdeniz'de tekneler sezona umutla hazırlanıyorMERSİN Türkiye'nin önemli turizm bölgeleri arasında yer alan Doğu Akdeniz'in göz bebeği Mersin'de bakıma alınan bir çok gezi teknesinin onarım işlemleri son aşamaya getirilerek teker teker denize indirilmeye başlandı.

15.04.2022 10:17  Güncelleme: 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turizm merkezi Akdeniz'de tekneler sezona umutla hazırlanıyor

MERSİN Türkiye'nin önemli turizm bölgeleri arasında yer alan Doğu Akdeniz'in göz bebeği Mersin'de bakıma alınan bir çok gezi teknesinin onarım işlemleri son aşamaya getirilerek teker teker denize indirilmeye başlandı. Tekne sahipleri de pandeminin etkisini yitirmesiyle birlikte bayramda açılacak yeni sezonu umutla bekliyor.

Dünyada olduğu gibi ülke genelinde de Covid-19 nedeniyle son 2 yıldır zor bir süreç geçiren turizm sektörü, pandeminin etkisini kaybetmeye başlamasıyla birlikte yeni sezona umutla hazırlanıyor. Deniz turizminin başlıca şehirlerinden ve bölgenin parlayan yıldızı konumunda yer alan Mersin'de de Kasım ayında balıkçı barınaklarındaki tersanelere çekilen gezi teknelerinde bakımlar son aşamaya geldi. Kış mevsiminin çetin geçmesi nedeniyle işleri uzayan tekneler de onarımların yapılmasının ardından son aşama olan boyama kısmına geçildi. Boyanan bazı tekneler ise teker teker denize indirilerek sezon için iç bakıma alınarak son rötuşları yapılmaya başlandı.

"Sezon bayramla birlikte açılır"

Teknesinin sezonluk bakımın yaptığını kaydeden Mustafa Rıdvan Özcan, "Bir hafta 10 güne kadar bakımımız biter, ondan sonra sezona umutla bekleyişteyiz. Bakımda teknemizin eski boyasını sıyırıyoruz, tekrardan suya dayanıklı macun çekiyoruz, zımpara yaptıktan sonra sezonda boyası daha canlı, teknede daha güzel gözükmesi için her sene bu şekilde boya yapıyoruz. Teknemizi denize indireceğiz kısmet olursa. Sezonun Ramazan ayının ardından bayramla birlikte açılır diye umut ediyoruz" dedi.

"Bu sene iyi gidecek"

Geçtiğimiz sezon pandemiden dolayı sıkıntılar olduğunu anımsatan tekne sahiplerinden Sanver Akyürek," Ama bu sene tabi biraz daha iyi olacağını düşünüyoruz. Havalarda sıcak gidecek diye meteorolojinin yayınları var. İnşallah iyi gidecek bu sene. Bakım da işte eskiyen yani genelde onarımlarını yapıyoruz. Tahtalar eksik oluyor, motorlarda bazı aksaklıklar oluyor onları gideriyoruz. Bu yaklaşık bir 4-5 ayımızı alıyor. Yağmurlar falan oldu bu kışın. O yüzden biraz geciktik, daha doğrusu şuan işte yarın hayırlısıyla teknemizi suya indireceğiz. Bu evet yarın suya inecek, diğerleri de 15-20 gün sonra suda olur. Daha sonra Taşucu Limanı'na geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Kasım ayında karaya getirmiştik"

Eşiyle birlikte tekne işletmeciliği yapan Zeynep Söylemez'de "15 yıldır bu sektörün içindeyiz. Şimdi de rutin bakımları için teknemizi Kasım ayında karaya getirmiştik, bakımları tamamlandı, suyla buluşturacağız. Bayramla birlikte de Allah izin verirse sezonumuza başlayacağız. Buradaki, tersanedeki işlerimiz bitti de götürdüğümüz zaman iç bakımıyla da alakalı bir yaklaşık 10 günlük de işimiz Taşucu'nda olacak. Ondan sonra artık sezonu bekleyeceğiz" diye konuştu.

Turizm merkezi Akdeniz\'de tekneler sezona umutla hazırlanıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Turizm merkezi Akdeniz'de tekneler sezona umutla hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye ile Mali arasındaki ticaret hacmi 2023 yılında 255 milyon doları aştı
    14:42 Türkiye ile Mali arasındaki ticaret hacmi 2023 yılında 255 milyon doları aştı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Türkiye ile Mali arasındaki ticaret hacmi 2023 yılında 255 milyon doları aştı" dedi.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, gelir beyannamesi vermeyenlere çağrıda bulundu
    14:39 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, gelir beyannamesi vermeyenlere çağrıda bulundu

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir beyannamesi vermeyen 400 binden fazla mükellefin olduğunu açıkladı. Şimşek, beyanname vermeyenlere de çağrıda bulunarak, 'Pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz' dedi.

  • Dünya Bankası kredisiyle 11 bin Suriyeliye tarım alanında kadro verilecek iddiası
    14:39 Dünya Bankası kredisiyle 11 bin Suriyeliye tarım alanında kadro verilecek iddiası

    İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Dünya Bankası'nın Türkiye'ye verdiği kredi anlaşmasında tarım alanında 2028 yılına kadar 11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro verilmesi şartının da yer aldığını açıkladı. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise Tarım Bakanı'na sorduğunu ve bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi. Karakaş, sosyal medya hesabından ilgili anlaşmaya dair belgeleri paylaştı.

  • Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel: Pastırma ve sucuk satışları Ramazan Bayramı'nda arttı
    14:30 Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel: Pastırma ve sucuk satışları Ramazan Bayramı'nda arttı

    Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel, Ramazan Bayramı'nda yerli ve yabancı turistlerin kente gelmesiyle pastırma ve sucuk satışlarının arttığını belirtti. Güzel, bayram sonrasında ise işlerin durduğunu ancak gurbetçilerin gelmesiyle tekrar yoğunlaşmayı beklediklerini söyledi. Ayrıca, et fiyatlarında bir artış olmaması nedeniyle pastırma ve sucuk fiyatlarında da değişiklik olmadığını ifade etti.

  • Meclis lokantasındaki fiyatlar tartışma yarattı! Pilav 10 TL, tereyağlı fasulye 42 TL
    14:24 Meclis lokantasındaki fiyatlar tartışma yarattı! Pilav 10 TL, tereyağlı fasulye 42 TL

    Asgari ücretin 6 katından fazla kazanan milletvekillerinin Meclis lokantasındaki yemekler için ödedikleri tutarlar tartışma konusu oldu. İnternette paylaşılan bir adisyonda pilavın 10 TL, cacığın 10 TL ve tereyağlı İspir fasulyesinin 42 TL'den satıldığı görüldü.

  • Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi
    14:23 Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi

    Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından düzenlenen Balkan İş Forumu, Edirne Valisi Yunus Sezer'in açılış konuşmasıyla başladı. Sezer, Edirne'nin Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olduğunu vurgulayarak, bölgenin ticaret ve sanayi potansiyelinin her yıl arttığını belirtti. Forumun kalıcı hale getirilmesi amacıyla bir fuar düzenleneceğini de söyleyen Sezer, Edirne'nin Balkanlar'la köprü olma vazifesine talip olduğunu ifade etti. Forum kapsamında iş insanları arasında ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirilecek.

  • Gaziantep Ticaret Odası ve TSKB iş birliğiyle dünya ve Türkiye ekonomisine bakış toplantısı düzenlendi
    14:05 Gaziantep Ticaret Odası ve TSKB iş birliğiyle dünya ve Türkiye ekonomisine bakış toplantısı düzenlendi

    Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası (TSKB) iş birliği ile küresel ekonomik gelişmeler, Türkiye'nin küresel ekonomideki konumu, Gaziantep'in potansiyeli ve gelecek planlarının tartışıldığı 'Dünya ve Türkiye Ekonomisine Bakış' toplantısı düzenlendi. Toplantıda, ekonomiye etki eden faktörler, girdi maliyetleri, kur değerlemesi ve Gaziantep'in ekonomik önemi üzerine konuşmalar yapıldı.

  • Aydın'da 11. Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Açıldı
    14:05 Aydın'da 11. Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

    Aydın'da bu yıl 11'ncisi düzenlenen 550 markanın katıldığı Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açılış töreni ile kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar, tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerindeki ulusal ve uluslararası firmaları bir araya getiriyor. Aydın Ticaret Borsası Başkanı, fuarın ziyaretçi hedefinin 500 binin üzerinde olduğunu belirtti.


Advertisement