Turkcell Bu Yıl Kâr Dağıtmayacak - Son Dakika
Ekonomi

Turkcell Bu Yıl Kâr Dağıtmayacak

Cep telefonu operatörü Turkcell'in 2015 yılına ilişkin kâr dağıtım teklifinin dün gerçekleştirilen genel kurulda onaylanmadığını duyuruldu.

30.03.2016 08:23

Turkcell geçen hafta hisse başına brüt 0.545 lira, net 0.463 lira kâr payının üç taksit halinde ödenmesini genel kurulun onayına sunacağını açıklamıştı. Turkcell hissedarlarından Teliasonera ise yaptığı açıklamada, genel kurulda sermayede doğrudan pay sahibi olduğu oranda temettü dağıtılması teklifi lehine oy kullandığını ve Turkcell'in temettü dağıtmasından yana olduğunu belirtti.

TEKLİF REDDEDİLDİ

Turkcell'in KAP açıklamasına göre, genel kurulda nakit temettü teklifinin onaylanmamasının yanı sıra; yönetim kurulunun pay geri alım programı ve bu program kapsamında pay geri alımı yapabilmesi için yetkilendirilmesine ilişkin teklif de kabul edilmedi.

İlgili açıklamada, gündemin bağımsız üyeler dışında kalan yönetim kurulu üyeliği seçimine ilişkin 10. maddesine ilişkin olarak ise oylanacak bir teklif önerilmediğinden oylama yapılmadığı belirtildi.

Turkcell Bu Yıl Kâr Dağıtmayacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Turkcell Bu Yıl Kâr Dağıtmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • trabzonlu: ensar vakfina kar payi verecektir. 4 1 Yanıtla
  • ANTİ AKP: HİÇ HAYIFLANMA EY HALKIM ZAMANINDA HEPİNİZ CAN HAVLİYLE AK PARTİNİN PEŞİNDEN KOŞTURDUNUZ ŞİMDİLERDE İSE KATLANMA ZAMANI AK PARTİNİN TERTİP VE DÜZENİ İLE KARŞI KARŞIYASIN EY HALKIM EY MİLLETİM NE ZAMAN AYILIP UYANMAYI DÜŞÜNÜYORSUN ADETA RÜYA ALEMİNDESİN AMA BUNUN BİRDE UYANIP AYILMASI VAR İŞTE O ZAMAN HALİN YAMAN OLACAK YENİ TÜRKİYE NİN NASIL BİR YERE GETİRİLDİĞİNE HEP BİRLİKTE ŞAHİT OLACAKSINIZ BİN NASİHATTEN BİR SERENCEM DAHA İYİDİR DERLER EY HALKIM... 0 1 Yanıtla

Advertisement