Türkiye İçindeki Girişimciyi Çıkarıyor - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye İçindeki Girişimciyi Çıkarıyor

Türkiye İçindeki Girişimciyi Çıkarıyor

Global Girişimcilik Haftası'nda Türkiye "İçindeki Girişimciyi" Çıkaracak

19.10.2010 14:43

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Endeavor Başkanı Özcan Tahincioğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi Gülden Yılmaz ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş'ın sözcülüğünü üstlendikleri hafta boyunca Türkiye çapında düzenlenecek 100'ün üzerinde etkinlikte gençler girişimciliğe teşvik edilecek

Global krizlerin, teknolojik gelişmelerin ve hızlı nüfus artışının yarattığı işsizlik ve buna bağlı istihdam problemi ülke ekonomilerinin çözüm bekleyen en önemli gündem maddelerinden birini oluşturuyor.

Bu sorunun en etkin çözüm aracı olarak değerlendirilen girişimcilik konusu Kasım ayında tüm dünya ile birlikte Türkiye'nin de önemli gündem maddelerinden biri olacak.

Gençleri girişimciliğe teşvik etmek ve girişimcilik hakkında farkındalık yaratmak amacıyla tüm dünyada kutlanan Global Girişimcilik Haftası (GGH) 5-12 Kasım 2010 tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikler ile Türkiye'de de gündemin ilk sıralarına çıkacak. Dünya genelinde 102 ülkede kutlanan Global Girişimcilik Haftası yerel, ulusal ve küresel etkinliklerle gençleri yenilikçilik potansiyellerini keşfetmeye ve girişimciliği kariyer seçeneği olarak değerlendirmeye teşvik ediyor.

Türkiye'de üçüncü kez düzenlenen ve ana teması "güç birliği" olan hafta boyunca önemli bölümü İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde 100'ün üzerinde etkinlik gerçekleştirilecek.

Global Girişimcilik Haftası, genç girişimci potansiyelinin nitelik ve nicelik bakımından geliştirilmesi amacıyla oluşturulan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler Kurulu (TOBB GGK) ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ile gelişmekte olan ülkelerdeki girişimciliği destekleyerek ekonomik kalkınmaya katkıda bulunan uluslar arası sivil toplum kuruluşu Endeavor'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

HEDEF 15-30 YAŞ ARASI GENÇLER

Ev sahiplerinin yanı sıra tüm ekosistemdeki paydaşlar arasında tamamlayıcı dayanışmayı hedefleyen Global Girişimcilik Haftası ile;

• 15-30 yaş arasındaki gençlerin girişimci bakış açısını güçlendirmek,

• Etkin girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak tanımlamak ve tanıtmak,

• Toplum genelinde girişimcilik bilincinin yaygınlaşmasına katkı sağlamak amaçlanıyor.

Haftanın sözcülüğünü üstlenen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Endeavor Başkanı Özcan Tahincioğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi Gülden Yılmaz, ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş'ın 5 Kasım 2010 Cuma günü düzenleyecekleri ortak basın toplantısının ardından hafta boyunca gençleri girişimciliğe özendirecek pek çok etkinlik gerçekleştirilecek.

Ekonomi dünyasından sivil toplum örgütlerine üniversite ve vakıflardan bürokrasiye dek 40'ın üzerinde kurum ve kuruluşun destek verdiği GGH süresince Türkiye'deki gençlerin içlerindeki girişimci ruh ile tanışmaları ve bunu realize etmelerine yönelik programlar hayata geçirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Türkiye İçindeki Girişimciyi Çıkarıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement