Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Hak-İş Genel Başkanı Arslan'ı ziyaret etti - Son Dakika
Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Hak-İş Genel Başkanı Arslan'ı ziyaret etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'a ziyarette bulundu.

09.06.2022 14:14  Güncelleme: 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'a ziyarette bulundu.

Karaismailoğlu, Hak-İş Genel Merkezi'ne gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada, son 20 yıldır Türkiye'de çok büyük bir ulaştırma ve altyapı yatırımı ve atılımı yapıldığını ifade etti.

Ülkede son 3 ayda bile dünyanın en önemli projelerini hizmete aldıklarına işaret eden Karaismailoğlu, bu sürede teknik açıdan çok değerli olan 1915 Çanakkale Köprüsü ve Rize-Artvin Havalimanı gibi birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Karaismailoğlu, proje çalışmalarının artarak devam edeceğini vurgulayarak, "Son 20 yılda 172 milyar dolarlık ulaştırma altyapı yatırımı yaptık. Yaptığımız yatırımlar sonucunda üretime 1 trilyon dolar, milli gelire de 520 milyar dolarlık katkı sağladık. 2053'e kadar da tam 198 milyar dolarlık ulaştırma altyapı yatırımını da planladık." ifadelerini kullandı.

Söz konusu yatırımlarda ülke genelindeki 700 bin çalışanın emeği bulunduğunu kaydeden Karaismailoğlu, emek gösterenlere karşılığının verilmesinin de görevleri olduğunu ifade etti.

Karaismailoğlu, 14 Haziran'da Türksat 5B'yi hizmete alacaklarını ve bunun ülke açısından çok önemli bir adım olduğunu dile getirerek, Bakanlığın uydu ve uzay çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı.

"Türksat ve BTK ile imzaladığımız sözleşmeler ülkemizde örnektir"

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da konfederasyona bağlı sendikaların Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında da önemli sayıda işçiyi temsil ettiğini söyledi.

Bakanlığa bağlı kuruluşlarda çalışan yaklaşık 18 bin üyeleri olduğunu belirten Arslan, "Bakanlığa bağlı Türksat ve BTK ile imzaladığımız sözleşmeler gerçekten ülkemizde örnektir. Bakanlığımız, hem yaptığı çalışmalarla hem de çalışanlara gösterdiği büyük ilgi ve destekle bizim için önemli bir misyonu temsil etmektedir." diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Hak-İş Genel Başkanı Arslan\'ı ziyaret etti
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Hak-İş Genel Başkanı Arslan'ı ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    08:28 Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çavdarhisar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Gedik başkanlığında İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılması planlanan köylerin altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve köylerin diğer ihtiyaçlarının da bütçe imkanları dahilinde karşılanacağı belirtildi.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement