Viop Akademi Eğitim Programı Tamamlandı - Son Dakika
Ekonomi

Viop Akademi Eğitim Programı Tamamlandı

Viop Akademi Eğitim Programı Tamamlandı

Borsa İstanbul ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliğiyle kurulan Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi (CARF) tarafından düzenlenen "Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) Akademi" eğitim programı gerçekleştirildi.

16.09.2014 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borsa İstanbul ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliğiyle kurulan Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi (CARF) tarafından düzenlenen "Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) Akademi" eğitim programı gerçekleştirildi.

Borsa İstanbul açıklamasına göre, düzenlenen eğitim programında VİOP ile ilgili teorik bilgi ve uygulamalı örnekler katılımcıların bilgisine sunuldu.

Finans sektöründe kariyer hedefleyenlere ve aktif finansal piyasa çalışanlarına hitap eden akademi süresince, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi ve Eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Cenk Karahan, Özyeğin Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Emrah Şener, HSBC Portföy Yönetimi Müdürü Osman Yılmaz ve Deutsche Securities Menkul Değerler Türev Ürünler Müdürü Ümit Yılmazcan tarafından eğitimler verildi.

Program kapsamında "VİOP ve Ürünleri", "Vadeli Piyasalarda Fiyatlama", "Opsiyon Fiyatlama Modelleri", "Opsiyon Değerleme ve Stratejileri", "Oynaklık", "VİOP ve Portföy Yönetimi" ve "Profesyonel Gözüyle Türev Uygulamalar" konuları hakkında detaylı bilgiler de katılımcılarla paylaşıldı.

İki gün süren eğitimin sonunda katılımcılara Boğaziçi Üniversitesi Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin VİOP Akademi sertifikası verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Borsa İstanbul VİOP olarak gerek yatırımcıların gerek sektör çalışanlarının bilgi düzeylerinin artırılması yönünde çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, "Bu kapsamda düzenlediğimiz VİOP Akademi programıyla katılımcılara detaylı ve uygulamalı bir eğitim programı sunmuş olduk. Bu kapsamda bize gösterdiği destekten dolayı Boğaziçi Üniversitesi'ne çok teşekkür ederiz. Önümüzdeki dönemde de bu tip çalışmalarımıza devam ediyor olacağız" ifadelerini kullandı.

Borsa İstanbul VİOP Grup Müdürü Muammer Çakır da VİOP'un ülkede yeni bir piyasa olduğuna işaret ederek, bu nedenle Borsa İstanbul VİOP olarak finansal okuryazarlığın artırılmasına önem verdiklerini kaydetti.

Çakır, opsiyon eğitimleri üzerine Opsiyon Endüstrisi Konseyi'yle (OIC) imzaladıkları işbirliği anlaşmasıyla VİOP Akademi gibi detaylı bir programı gerçekleştirerek, şimdiye kadar bu yönde yaptıkları çalışmaları bir adım daha ileri götürdüklerini de dile getirdi.

CARF Direktörü Dr. Ali Çoşkun ise VİOP Akademi programı kapsamında hem akademik hem de sektör profesyonellerinden deneyimli konuşmacıların tecrübelerini katılımcılarla paylaştığını aktararak, "Katılımcılara, uygulamalı ve teorik olarak detaylı bilgiler aktarıldı. Borsa İstanbul VİOP ile böyle bir eğitim organizasyonunda paydaş olmaktan dolayı çok mutluyuz. Beraber bu tip organizasyonlar gerçekleştirmeye ve finans sektörüne katkı sağlamaya devam edeceğiz" değerlendirmelerini yaptı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Viop Akademi Eğitim Programı Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement