Vlogger Olmak İçin Gerekenler - #1 Kamera - Son Dakika
Ekonomi

Vlogger Olmak İçin Gerekenler - #1 Kamera

Vlogger Olmak İçin Gerekenler - #1 Kamera

Günümüzde birçok kişi vLog çekmek ve YouTube'da bu alanda ün yapmak istiyor.

24.09.2017 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günümüzde birçok kişi vLog çekmek ve YouTube"da bu alanda ün yapmak istiyor. Peki iyi bir vLogger olmak için neler gerekli? Bu videomuzda, ilk kriter olan kamerayı ele alıyoruz.

Nasıl vLogger olunur? İyi bir vLog çekmek için ihtiyacınız olan en temel şey, taşınabilirliği kolay; pil ömrü başarılı, çekim kalitesi iyi bir kamera.

İlk kriterimiz olan taşınabilirlik bir hayli önemli. Zira vLog çeken insanlar kameralarını devamlı yanlarında taşıyor ve çekimler uzun sürebiliyor. Bu nedenle seçeceğiniz kameranın kolay taşınabilir bir yapıda olması çok önemli. Örneğin şu an da elimizde olan Canon Powershot G7X Mark II, kompakt boyutu ve 318 gram ağırlığı ile cebinizde dahi taşıyabileceğiniz bir model.

İkinci ve belki de en önemli kriter ise şüphesiz görüntü kalitesi. Günümüzde 4K çözünürlük trend olsa da, vLog için bu pek de uygun bir format değil. Onun yerine 1080p Full HD çözünürlük ve 60 FPS kare sayısı çok daha mantıklı bir seçenek olacaktır. Çünkü 1080p Full HD videolar hem çok daha az yer kaplıyor hem de 60 FPS çok daha akıcı videolar anlamına geliyor.

Bu noktada oto focus kabiliyetleri, bir vLogerin için kilit noktalardan biri. Çünkü birden fazla kişinin kadrajda olduğu ve zaman zaman odağın değişmesi gereken anlarda kamera bunu çok iyi algılayabilmeli ve size sorun yaşatmamalı.

Vlogger Olmak İçin Gerekenler - #1 Kamera

Görüntü kalitesi tabi ki çözünürlükle bitmiyor. vLog"larınızı ışığın yok da yeterli olmadığı alanlarda çekmek zorunda kalabilirsiniz. Birçok kamera düşük ışıkta gren problemine sebep olabilir. O nedenle tercih edeceğiniz kameranın düşük ışık performansını da göz önünde bulundurmanız gerek.

Kullanım kolaylığı ve ergonomi de vLog çekmek isteyen insanların göz önünde bulundurması gereken bir diğer kriter. Örneğin döndürülebilir ekrana sahip kameralar, vLog çeken insanlar için biçilmiş kaftan. Çünkü bu sayede kendinizi çekerken görüntüyü görebiliyor ve kadrajı kolayca ayarlayabiliyorsunuz.

Son olarak batarya ömründen de söz etmemiz gerek. Çünkü hemen pili tükenen bir kamerayı kimse istemez değil mi? Şu anda elimizdeki cihazla yaklaşık 50 dakika boyunca kesintisiz video çekebiliyoruz. Ancak tabii ki daha uzun vLog çekeceğinizi düşünüyorsanız, her zaman yedek bir pil bulundurmak akıllıca olacaktır.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Ekonomi Vlogger Olmak İçin Gerekenler - #1 Kamera - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement