Vodafone: Turkcell Dışında Herkes Numara Taşınabilirliğini İstiyor - Son Dakika
Ekonomi

Vodafone: Turkcell Dışında Herkes Numara Taşınabilirliğini İstiyor

Vodafone: Turkcell Dışında Herkes Numara Taşınabilirliğini İstiyor

Vodafone Ceo'si Attilavitai, Turkcell Dışında Herkesin Numara Taşınabilirliğini İstediğini Belirterek, Turkcell'in Danıştay'da Açtığı İptal Davasının Süreci Yavaşlatmayacağını Savundu. Vitai, Numara Taşınabilirliğinin Tüketici ve Piyasadaki Rekabete Olumlu Katsısı Olacağını Belirtti.

10.05.2007 01:35

Vodafone CEO’si AttilaVitai, Turkcell dışında herkesin numara taşınabilirliğini istediğini belirterek, Turkcell’in Danıştay’da açtığı iptal davasının süreci yavaşlatmayacağını savundu. Vitai, numara taşınabilirliğinin tüketici ve piyasadaki rekabete olumlu katsısı olacağını belirtti.

VODAFONE CEO’su Attila Vitai, numara taşınabilirliğine ilişkin beklentilerin bu yaz sonunda gerçekleşeceği yönünde olduğunu açıkladı. Vitai, numara taşınabilirliği konusunda Turkcell’i kastederek bir şirketin dışında bütün tarafların bu konuda çok istekli olduğunu, geçtiğimiz günlerde Telekomünikasyon Kurumu (TK) ile toplantı yaptıklarını ve onların da numara taşınabilirliğinin önemini vurguladığını kaydetti. Numara taşınabilirliğinin piyasaya yeni girişleri sağlayabilecek bir uygulama olduğunu söyleyen Vitai, bu konunun 6 ay 1 yıl önce de tartışıldığını, ancak şimdi oyunun doğasının değiştiği düşüncesinde olduğu belirtti.

AÇILAN DAVA, SÜRECİ YAVAŞLATMAZ:

Konuya ilişkin ilgili bakanlarla ve rakiplerle işbirliği içinde olacaklarını kaydeden Vitai, bunun tüketiciler ve rekabet için de iyi olacağını ifade etti. Vitai, numara taşınabilirliğini Türkiye’de en kısa sürede başarılı hale getirme konusunda kararlı olduklarını söyledi. Vitai, numara taşınabilirliği ile 3G lisansı arasındaki ilişki konusunda ise 3G lisansı almak için önce numara taşınabilirliğinin kabul edilmesi gerektiğini belirtti. Turkcell’in açtığı dava nedeniyle bu süreçte bir gecikme yaşanıp yaşanmayacağı konusunda yasal sürecin ne kadar süreceğini bilmediğini dile getiren Vitai, ancak 3G’de bu nedenle gecikme yaşanmayacağını umduğunu söyledi.

TÜKETİCİYE YAKIN OLMAK ZORUNDAYIZ:

Vodafone ve Arçelik arasında yapılan işbirliğinin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Vodafone CEO’su AttilaVitai, operatörlerin gelecekteki başarısının müşterilere yakın olmasından geçtiğini ifade etti. Piyasaya baktıklarında Arçelik’in bu gereklilikleri yerine getirdiğine dikkat çeken Vodafone CEO’su AttilaVitai, konuşmasında, bu nedenle kendi ürün ve hizmetlerinin dağıtılmasında Arçelik ile görüşmeye başladıklarını söyledi. Vitai konuşmasını şöyle sürdürdü: "Arçelik ile gerçekleştirmiğimiz bu anlaşma, bizim için tarihi bir anlaşma. Bu anlaşmanın ardından bize pek çok fırsatlar gelecek. Bu bizim için bir platform da getirecek. Bu platform çerçevesinde 3G ürünlerini de müşterilerimize sunabileceğiz."

Vodafone ürünleri Arçelik mağazalarında satılacak

GSM operatörü Vodafone’un ürünleri Arçelik ve Beko bayilerinde satışa sunulacak. Vodafone Türkiye CEO’su Attila Vitai ve Arçelik Genel Müdürü Aka Gündüz Özdemir tarafından dün imzalanan anlaşmaya göre Türkiye genelinde önce 200 Arçelik ve Beko bayisinde Vodafone’un faturalı hat ve sanal kontör ürünleri satışa sunulacak. Bu yıl sonuna kadar toplam 600 ve daha sonra da Arçelik ve Beko’nun yurt çapındaki 4,500 adet bayisinde Vodafone ürünleri satılabilecek. Anlaşmanın üç yıl için yapıldığını söyleyen şirket yetkilileri, bu sürenin sonunda anlaşmanın uzatılabileceğini söylediler. Anlaşmanın mali detayları ve şirketlerin cirolarına yapacağı katkı konusunda bilgi verilmedi.

Özdemir: Beyaz eşyada sürpriz büyüme olabilir

KOÇ Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Aka Gündüz Özdemir, Nisan ayında yaşanan siyasi gerginliğin tüm piyasalarda satışları olumsuz etkilediğini ancak bundan sonra piyasaların toparlanmasını beklediklerini belirterek, beyaz eşya sektöründe bu yıl sürpriz bir büyüme görülebileceğini söyledi. Özdemir, "Nisan ayı gerginliği satışlarımızı etkiledi. Ancak beyaz eşyada bu yıl sürpriz bekliyoruz. Bizde bir numaralı ürün buzdolabıdır ve şimdi havalar çok sıcak gidiyor. Tüketiciye ne sattığımız takip edebiliyoruz. İlk altı ayda bayilerin tüketiciye satışlarında yüzde 6 büyüme var. Bu rakam, Mart sonunda yüzde 10’un üzerindeydi ancak Nisan’ın performans kaybıyla biraz aşağıya indi ama bundan sonra düzelecektir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Vodafone: Turkcell Dışında Herkes Numara Taşınabilirliğini İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement