ODTÜ ve ODTÜ Teknokent tarafından düzenlenen, "Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması"nda kazananlar belli oldu.
ODTÜ Teknoket'ten yapılan açıklamaya göre, ODTÜ ve ODTÜ Teknokent tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen yarışmanın büyük finali gerçekleştirildi.
Finalde, bin 244 başvuru içinden 21 proje görücüye çıktı. Projeler genel, bilişim ve telekomünikasyon, savunma sanayi, enerji ve sağlık olmak üzere 5 ayrı kategoride yarıştı.
Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması'nda, büyük ödül, "Kızlar Grubu" olarak lanse edilen 2C Grubu'na verildi. Proje, "biyokontrol ajanlarının formülasyonu ile özgün bir şekilde geliştirilen AFB kit, Amerikan Yavru Çürüklüğü Hastalığı teşhis ve tedavisinde çözüm olarak kullanılacak, ihraç değeri yüksek, tarımsal ilaç projesi kitini" içeriyor. Projeyle 2C Grubu, Genel Kategori'de Elginkan Vakfı'nın 100 bin liralık büyük ödülünü ve yine Genel Kategori'de Ostim'in 25 bin lira değerindeki ABD Kampı Özel Ödülü'nü kazandı.
Yarışmada ödüle değer bulunan diğer projeler şöyle:
Bilişim ve Telekomünikasyon Kategorisi: Chain Grubu - Chain Network Builder uygulaması fuar, seminer ve konferans gibi profesyonellerin yoğun bir şekilde katılım sağladığı etkinliklerde kişilerin yakın çevrelerinde bulunan diğer kişiler hakkında iş tabanlı geçmişlerini görüntüleyerek ikili görüşmeler gerçekleştirebilecekleri bir mobil olanak sağlıyor.
Savunma Sanayii Kategorisi: Grafentek - Grafen Batarya, lityum iyon batarya ile kısa sürelerde deşarj olan bataryaların kullanım süresini artırmayı hedefliyor.
Enerji Kategorisi: B&G TECH - CyanoDynamics enerji alanında, alglerden sentetik biyoloji ve biyoteknoloji yöntemlerini kullanarak kesintisiz ve ölçeklendirilebilir alternatif biyoenerji kaynağı sunuyor.
Sağlık Kategorisi: ExoDiag - Kanser Tanı Kiti, prostat kanseri tanısında kullanılan testlerin yetersizliğinden kaynaklanan gereksiz biyopsileri engelleyecek bir tanı kitini içeriyor.
Sağlık Kategorisi: Btech General Electric - Biyobozunur imblantlar, kafa ve yüz bölgesinde, çeşitli sebeplerle kaybolmuş sert doku yerine 3 D printing teknolojisini kullanarak kişiye özel implantlar tasarlanmasını içeriyor.
Bilişim ve Telekomünikasyon Kategorisi: Testlance - Proje, son kullanıcıların uygulamanızı kullanarak geri bildirim vermelerini sağlayan bir "kullanıcı deneyimi ölçme" platformu sunuyor.
Savunma Sanayii Kategorisi: AIV Labs - Proje, varolan sistemlerden farklı ve özgün bir çalışma prensibine sahip üç boyutlu gece görüş sistemi sayesinde karanlıkta kamuflaj ihtimali ortadan kaldırılarak yüzde 100 güvenilirlikte gece görüntülemenin önünü açıyor.
Enerji Kategorisi: Li-Fi Teknoloji - Proje, ışık üzerinden veri transferi yapılmasını hedefliyor. - Ankara
Son Dakika › Ekonomi › Yeni Fikirler ODTÜ'de Yarıştı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?