"Zamlar, Kış Gelmeden Geri Alınsın" - Son Dakika
Ekonomi

"Zamlar, Kış Gelmeden Geri Alınsın"

"Zamlar, Kış Gelmeden Geri Alınsın"

BASK Genel Başkanı Resul Akay, elektrik ve doğalgaz zammının kış gelmeden geri alması gerektiğini vurguladı.

14.04.2012 10:54

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın insaf ölçülerini aşan doğalgaz zammının altında ezildiğini ileri sürdü. Bakan Yıldız'ın "doğalgazı az kullananla, çok kullanan arasında fiyat farkı oluşturulacaklarına" dair açıklamalarına tepki gösteren Akay, "Özrü kabahatinden büyük" dedi.

"ÖZRÜ KABAHİTİNDEN BÜYÜK"

BASK Genel Başkanı Resul Akay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın doğalgazı az kullananla, çok kullanan arasında fiyat farkı oluşturulacaklarına dair beyanlarına tepki gösterdi. Akay yaptığı yazılı açıklamada, Enerji Bakanı Yıldız'ın insaf ölçülerini aşan doğalgaz zammının altında ezildiğini vurguladı. Akay, "Bazı vatandaşlarımızın doğalgazı ihtiyaçtan değil de keyfinden yakıyormuş intibah uyandırmaktadır. Bakan, bu zammı tevil etmek için zorlama açıklamalar yaparak dar ve sabit gelirli kitlelerin öfke katsayısını daha da artırmaktadır. Sayın Bakan'ın beyanları Anadolu'da sıkça kullanılan 'özrü kabahatinden büyük' tabirine bire bir uymaktadır" ifadelerini kullandı.

"1 NİSAN ŞAKASI GİBİ YAPILAN YÜZDE 20'LİK ZAMMIN İNSAF ÖLÇÜLERİ İLE BAĞDAŞTIRMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Akay, doğalgaza yılbaşında yapılan yüzde 10 oranındaki zammın arkasından 1 Nisan şakası gibi yapılan yüzde 20'lik zammın insaf ölçüleri ile bağdaştırmanın mümkün olmadığını vurguladı. Bu zamların iktidarın dar ve sabit gelirli kitlelere "sırça köşklerden" ve "fildişi kulelerden" bakmaya başladığının açık bir kanıtı olduğunu belirten Akay, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Bir aile asgari düzeyde yaktığı halde 100 metre karelik bir konutu 200 ila 250 Liralık doğalgazla ısıtabilmektedir. Dar ve sabit gelirli vatandaşın 'doğalgazı az tüketin' tembihine ihtiyacı yoktur. Acımasız zamlardan sonra az tüketmek şöyle dursun, milyonlarca dar ve sabit gelirli hiç tüketmeme riski ile karşı karşıya bulunmaktadır. Memurun, işçinin, emeklinin, dul ve yetimlerinin, asgari ücretlinin, kayıt dışı çalışanın, yeşil kartlının gelir düzeyi ortadadır. Memur ve işçi maaşı insanca yaşama koşullarının oldukça gerisindedir. 10 milyon 500 bin emekli, dul ve yetimin yüzde 85'i, bin TL'nin altında aylık almaktadır. 5 Milyonu aşkın asgari ücretli 700 TL gelir elde etmektedir. 5 mlyona yakın kayıt dışı çalışanın geliri asgari ücretin de altındadır. Yeşil kartlının, yüzde 10 mertebesindeki işsizin, kimsesizin halini anlatmaya bile gerek yoktur."

"ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ZAMMI KIŞ GELMEDEN GERİ ALINMALI"

Hükümetin bu hazin tablo karşısında elektrik ve doğalgaz zammını kış gelmeden geri alması gerektiğini vurgulayan Akay, "Dar ve sabit gelirli kitlelerin boğazı sıkılarak elde edilen kaynakları teşvik paketi adı altında bir avuç egemene transfer eden Hükümet asla unutulmayacaktır" dedi.

(ANKA)

Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi 'Zamlar, Kış Gelmeden Geri Alınsın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement