Batı Alt Üst Olacak! - Son Dakika
Finans

Batı Alt Üst Olacak!

Batı Alt Üst Olacak!

Faber: Batılı ülkelerin bütçe açığına dikkat etmemesi halinde `büyük bir karışıklık` bekliyorum

23.10.2012 10:00

İsviçreli yatırımcı Marc Faber, batılı ülkelerin bütçe açığına dikkat etmemesi halinde "büyük bir karışıklık" beklediğini söyledi.

Ünlü uluslararası yatırımcı Marc Faber, yükselen borç yüklerini ödeyemeyen batılı ülkelerin "devasa bir karışıklığa" doğru ilerlediğini söyledi.

BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Faber, CNBC'ye verdiği röportajda "Tarih bir bakıma tekerrür eder. Demokrasilerde iyi niyetle işe başlarsınız fakat daha sonra güç, bir kaç kişinin kontrolünde kalır. ve son olarak da ya reformlar üzerinden çok büyük değişiklikler yaparsınız ya da devrimler üzerinden" diyerek, ABD'de henüz bir devrimin olgunlaşmaya başlamadığının da altını çizdi.

"Yaklaşıyoruz. Gittikçe o yönde ilerliyoruz ve bu Avrupa'da da aynı" ifadelerini kullanan Faber, "Bence rejimler mümkün olduğu kadar uzun süre boyunca kendilerini ayakta tutmaya çalışacaktır" diyerek bunun da bütçe açıklarının devam etmesine yol açacağını ve sistemi çökertecek bir noktaya ulaşacağını belirtti.

Bütün batı dünyasında her şeyin alt üst olacağı zamanı 5 veya 10 yıl olarak belirleyen Faber, ABD'ye de çözüm önerisinde bulundu: "Benim ABD'ye reçetem şudur; hükümeti yüzde 50 oranında küçültün."

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans Batı Alt Üst Olacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement