Doktor Uyardı: Borsalar Yüzde 20 Düşebilir - Son Dakika
Finans

Doktor Uyardı: Borsalar Yüzde 20 Düşebilir

Doktor Uyardı: Borsalar Yüzde 20 Düşebilir

Faber, Obama'nın yeniden başkan seçilmesiyle hisselerin zirveden yüzde 20 düşebileceğini söyledi

09.11.2012 10:45

Doktor kıyamet olarak anılan ünlü yatırımcı Marc Faber, Obama'nın yeniden başkan seçilmesiyle hisselerin zirveden yüzde 20 düşebileceğini söyledi

4Gloom, Boom & Doom raporunun da yazarı olan ünlü yatırımcı Marc Faber, ABD Başkanı Barack Obama'nın yeniden başkan seçilmesinin iş dünyası için zorlayıcı politikalara kapıyı aralamasından ötürü hisselerin mevcut yükseklerinden yüzde 20 düşebileceğini öne sürdü. Obama zaferi, ABD Başkanı'nın sağlık sektöründe denetim yasasının, tam da orta vadedeki yatırım gelirinde mali vergi artışlarının da yaklaştığı dönemde devreye girmesini de beraberinde getiriyor.

Öte yandan bu yılın sonuna kadar Kongre harekete geçmezse önümüzdeki yılın başında ABD'de mali uçurum olarak tabir edilen otomatik harcama kesintileri ve vergi artışları da uygulama girecek. Piyasanın teknik olarak birkaç aydır zayıf ve aşağı yönlü trendde olduğuna dikkat çeken Faber, Obama'nın ekonomi politikalarının ekonomik genişlemelere etkisinin iyi olmadığını, bu sebeple de küçük ve orta ölçekli şirketlerin daha fazla işe alım yapmaya isteksiz olacağını söyledi.

Faber, "Sanırım insanlar aynı zamanda sermaye kazançları üzerinden ödenecek vergilerden ötürü de endişeli ve bu da vergiler artmadan önce hisselerdeki satışlara neden oluyor' dedi. Faber ayrıca birçok yatırımcının Cumhuriyetçi Mitt Romney'nin kazanacağını düşündüğünü, bu sebeple Obama zaferinden şaşkın olduklarını belirtti.

Obama'nın iş dünyası için iyi olmadığını iddia eden Faber, "Bu nedenle de kurumsal karlarda düşüş ve ekonomik zayıflık beklentisinden ötürü satışlar hakim' dedi.

Doktor Kıyamet, hisselerde yüzde 20 düşüş öngörerek, S&P'nin Haziran'daki 1,266 puan seviyelerine gerileyeceğini söyledi.

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans Doktor Uyardı: Borsalar Yüzde 20 Düşebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement