Emtia Gurusu Rogers Uyardı! - Son Dakika
Finans

Emtia Gurusu Rogers Uyardı!

Emtia Gurusu Rogers Uyardı!

Jim Rogers: Para basmak başta insanları rahatlatabilir ancak...

16.08.2012 12:00

Emtia gurusu olarak tanınan yatırım ve finans uzmanı Jim Rogers, para basmanın başta insanları rahatlatabileceğini belirterek, ancak bu işin sonunun daha yüksek enflasyona gideceği uyarısında bulundu.

Jim Rogers, kişisel bloğunda yayınlanan makalesinde, 'Geçmişte de hükümetler hep kendi paralarının değerini, işleri kolaylaştırabileceğini umarak düşük tutmayı seçtiler, fakat bu çaba hep kontrolden çıktı' ifadeleriyle, bir anlamda para basılması ve bu yolla parasal genişlemeye gidilmesi gerektiği yönünde telkinde bulunanları eleştirdi.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Para basılarak sağlanacak ekonomik rahatlamanın geri dönüşünün son derece olumsuz olacağını vurgulayan Rogers, 'Enflasyon hiç bir zaman işe yaramadı, para basmak başta insanları rahatlatabilir, ama bu işin sonu daha yüksek enflasyon demek, daha yüksek faiz demek ve bunun devamında çok daha ciddi sorunlar demek' yorumunu yaptı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Rogers, uluslararası finans piyasalarını 'Enflasyon bir kez yükseldiğinde ve kontrolden çıktığında, onu etkisiz hale getirmek çok zordur' şeklinde uyardı.

ABD Merkez Bankası 2008 ve 2011 yılları arasında borçlanma maliyetlerini düşürmek için toplamda 2,3 trilyon dolarlık mortgage ve hazine tahvillerinin alınması ile sonuçlanacak şekilde parasal genişleme programı uyguladı.

Avrupa Merkez Bankası ise 2010 yılı Mayıs'ında açıkladığı Varlık Alım Programı vasıtasıyla 220 milyar Avro'luk ülke tahvili satın aldı. Ancak, Avrupa Merkez Bankası bu alımları, likiditeyi mevduat olarak alma yoluyla yapmıştı.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans Emtia Gurusu Rogers Uyardı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement