Sandy, ABD Borsasını Yıkamadı - Son Dakika
Finans

Sandy, ABD Borsasını Yıkamadı

Sandy, ABD Borsasını Yıkamadı

New York Borsası, Sandy Kasırgası hiç uğramamış gibi performans gösterdi.

05.11.2012 00:00  Güncelleme: 08:04

Ekonomik verilerinin desteğiyle New York Borsası, Sandy Kasırgası hiç uğramamış gibi performans gösterdi

ABD'de istihdam ve imalat verileri beklentiyi aşarken, tüketici güveninin Ekim'de 4 yılın zirvesine tırmanması üzerine New York Borsası son 7 haftanın en büyük sıçramasını yaptı. Standard&Poor's 500 Endeksi'nde yer alan 10 sektör grubunun 8'i kazanç sağladı.

Caterpillar Inc., Microsoft Corp. ve Bank of America Corp. yüzde 3.4'ün üzerinde artışla Dow Jones Endeksi'ndeki kazançlara öncülük etti. Visa Incç, dördüncü çeyrek karının beklentiyi aşması sonucunda yüzde 3.7 değerlendi. Macy's Inc., satış tahminlerini yükseltmesinin ardından yüzde 6.4 primlendi. Dünyanın en büyük ilaç şirketi Pfizer Inc., 2012 tahminlerini aşağı çekmesi sonrasında yüzde 1.3 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 1.1 kazançla 1,427.59 puana çıkarken, Dow Jones Endeksi de yüzde 1 artışla 13,232.62 puana yükseldi. Her iki endeks de 13 Eylül'den bu yana en büyük sıçramasını kaydetti. Amerikan borsalarındaki işlem hacmi 6.8 milyar hissenin el değiştirmesiyle 3 aylık ortalamanın yüzde 14 üzerinde seyretti.

Piyasanın en büyük endişelerinden birinin büyümede yavaşlama olduğunu hatırlatan Westwood Holdings Group Inc.'in yatırım genel müdürü Mark Freeman, verilerin, hız kesmenin durduğuna ve büyümede istikrar sağlandığına işaret ettiğini söyledi.

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans Sandy, ABD Borsasını Yıkamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement