600 Araçla 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Konvoyu - Son Dakika
Genel

600 Araçla 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Konvoyu

600 araçla 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik KonvoyuADANA - Adana'nın Kozan İlçesinde 15 Temmuz farkındalığını oluşturmak amacıyla 600 araç ile milli birlik ve beraberlik konvoyu oluşturuldu.

13.07.2017 21:23

600 araçla 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Konvoyu

ADANA - Adana'nın Kozan İlçesinde 15 Temmuz farkındalığını oluşturmak amacıyla 600 araç ile milli birlik ve beraberlik konvoyu oluşturuldu.

Kozan Kaymakamlığı tarafından organize edilen araç konvoyuna sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler. Türk Büyükleri Meydanı hastane kavşağında toplanan kalabalık grup burada Türk Bayrakları ile donattıkları araçları ile davul zurna ve korna eşliğinde konvoya katıldılar. Şehrin işlek caddelerini gezen konvoy ilçe merkezi ve çeşitli mahallelerinde korna eşliğinde Türk Bayrakları ile tur attı.

Konvoya katılan Kozan Anadolu Lisesi Okul Müdürü Levent Tetik, "Cenabı Allah böyle bir tarihi bir daha nasip ettirmesin. Bu tarihi unutmamak lazım unutturmamak lazım. Bu tarih bir milattır yeni bir kurtuluştur, yeni bir destandır. Bu tarih Sütçü İmamları, Hasan Tahsinleri ortaya çıkarmıştı. Bu tarihte kurtuluş savaşı gerçekleştirdik. Bu vatanı kimseye vermeyiz, verdirmeyiz, böldürmeyiz gerekirse canımızı veririz" dedi.

84 yaşında konvoya katılan ve üzerine aldığı dövizle dikkatleri üzerine çeken Ahmet Saygılı adlı vatandaş; "Bu vatanın birliği için dürüst olmak lazım sahip çıkmak lazım vatanımıza milletimize. Ben şuan seksendört yaşındayım. Vatanım için milletim için bu yürüyüşe geldim katılıyorum." dedi.

Kozan Kaymakamı Avni Oral ise, "Bugünler bir yıl önce ülkemizde milletimize yönelik gerçekleştirilen hain darbenin yıl dönümü. Bundan tam bir yıl önce ülkemize, milletimize, milletimizin birliğine beraberliğine, cumhuriyetimize, demokrasimize, milli irademize yönelik olarak gerçekleştirilen kalkışma sonucunda bu kalkışma milletimizin feraseti, basireti, kahramanlığı, birlik ve beraberliği ile akamete uğratıldı. Bir yıl önce gerçekleşen darbe girişimini bizlerde çeşitli etkinliklerle bu yıl dönümü içerisinde anıyoruz. Bugünkü programımızda hemen hemen yediden yetmişe her kesiminden ve toplumun her katmanından olan insanlarımızın katılımı ile gerçekleştirdiğimiz bir milli birlik ve demokrasi konvoyuydu. Yaklaşık altı yüze yakın aracımızın katıldığı her yaştan her kesimden insanın doğrudan doğruya müdahil olduğu bir etkinlik oldu. Bu tür etkinliklerde temel amacımız bundan bir yıl önce yaşadığımız o kara gecenin karanlık gecenin unutulmaması unutturulmaması hafızaların tekrar yenilenmesi, 15 Temmuz ruhunun tekrar hafızalarda canlanması açısından önemli. Bu ve benzeri programlar bugün olduğu gibi bundan sonraki süreçte yaşayacak gelecek nesillere de aktarılmış olacak. Onlara da belki milletimizin göstermiş olduğu kahramanlık anlatılacak. İfade ettiğimiz gibi en önemli unsun milletimizin birlik ve beraberliğiydi. Dolayısıyla bundan sonraki süreç içerisinde de bu ülke içerisinde bu vatanda yaşayabilmemiz bütün insanlarımızın birliğine beraberliğine bir arada olmasına, kardeşliğine, bunun daha yoğun şekilde yaşanmasına bağlı. Biz tekrar temenni ediyoruz ki geçen yılki gibi hain bir kalkışma ile baş başa kalmayız. Böyle bir şeyi yaşamayız. 15 Temmuz darbe girişimi esnasından bir sürü şehidimiz oldu. Gazimiz oldu ben bu vesile ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum." şeklinde konuştu.

600 Araçla 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Konvoyu
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel 600 Araçla 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Konvoyu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement