14 Ağustos Dünya Rabia Günü - Son Dakika
Güncel

14 Ağustos Dünya Rabia Günü

14 Ağustos Dünya Rabia Günü

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Sözcüsü Said: "Yöntemimiz barışçıldır.

14.08.2014 22:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Sözcüsü Halid Said, şiddetin her çeşidini reddettiklerini belirterek, emniyet güçlerinin müdahalesine fırsat verilmemesi için Tahrir, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında gösteri düzenlenmemesi için çağrı yaptı.

AA muhabirine konuşan Said, "Yöntemimiz barışçıldır. Şiddetin her çeşidini reddediyoruz. Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki platformda söylediği 'barışçıllığımız kurşunlardan daha güçlüdür' ifadesini aklımıza kazıdık" dedi.

Yakma, yıkma, yol kesme gibi olumsuz eylemleri kesinlikle istemediklerini söyleyen Said, "devrimcilerden" şiddete kaymamalarını ve barışçıl olmalarını istediklerini belirtti.

Said, "Yeni yönetimin kurduğu tuzağa düşerek, Tahrir, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına gitmeyin ve emniyet güçlerinin size saldırmasına fırsat vermeyin. Mısır'ın bütün meydanları özgürlük içindir. Gösteri düzenlenmesine uygundur" diye konuştu.

"Ülkenin hiçbir yerinde uzun süreli aralıksız gösteri düzenlemek gibi bir niyetimiz yok" diyen Said, Rabia olaylarını yarın ve gelecek günlerde de anmaya devam edeceklerini bildirdi.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından protestoların merkezi haline gelen Rabiatul Adeviyye Meydanı'na yapılan kanlı baskının yıl dönümünde bugün düzenlenen gösterilere güvenlik güçlerinin müdahalesinde 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 14 Ağustos Dünya Rabia Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement