2012 Yılı Birinci Dönem Toplantısı - Son Dakika
Güncel

2012 Yılı Birinci Dönem Toplantısı

2012 Yılı Birinci Dönem Toplantısı

SEDAŞ genel aydınlatma konusunda il koordinasyon kurulunu bilgilendirdi.

14.04.2012 08:36

İl Koordinasyon Kurulunun 2012 yılı birinci dönem toplantısı Kocaeli Valisi Ercan TOPACA Başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik 100. Yıl Toplantı Salonunda yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Kocaeli Valisi Ercan TOPACA, Milletvekili Sibel GÖNÜL, Vali Yardımcısı Mustafa GÜNİ, İlçe Kaymakamları ile yatırımcı kurum temsilcileri de katıldı. Yatırımcı kuruluşlar arasında yer alan SEDAŞ il koordinasyon toplantısında Aydınlatma konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

TEDAŞ HAZİNE ADINA KONTROL EDİYOR

SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan, SEDAŞ'ın görev alanında TEDAŞ denetim ekiplerince üç hafta süresince tüm aydınlatma tesislerinde denetim yapıldığını ve TEDAŞ tarafından aydınlatma tesislerinin EPDK Aydınlatma Yönetmeliği'nde belirtilen şekilde ölçü devrelerinin olup olmadığının da kontrol edildiğini söyledi.

Bekircan, "Belediyelerin, park ve bahçelerinin aydınlatmaları, ören yerlerine ait aydınlatmalarla, belediyelere ait ışıklı reklam panoları, durak aydınlatmaları, ilgili kurumların aydınlatma devresinden beslenmesi ve ölçüm altına alınması sokak fazından bu aydınlatma devrelerinin bağlantısının ayrılması, Dekoratif aydınlatmaların aydınlatma fazından ayrılması, ayrı bir ölçü devresinden tüketimlerinin kayıt altına alınarak ilgili kurumlarca ödemelerinin yapılması kaydıyla enerji alınması gerektiği, Belediye park ve bahçelerine ait aydınlatmaların mutlaka belediyelerin abone sözleşmesi ile aboneliklerini yaptırmaları ve bu şekilde elektrik kullanılmasının aynı yönetmelikle talimatlandırıldığını belirtti.

KURUMLARA AYDINLATMA SORUMLULUĞU

Bekircan ayrıca Kamu kurum ve kuruluşlarının çevre aydınlatmalarının da kendi tüketimlerini belirleyen sayaçlarına bağlanması gerektiğini ifade etti.

Hazine Müsteşarlığının da İçişleri Bakanlığına ilettiği bir yazı ile Belediyelerin ve İl özel idarelerinin Dağıtım Şirketleri ile ilgili prosedürlerin yerine getirilmesinin istendiğini söyleyen Bekircan, Belediye ve İl Özel İdarelerince Genel Aydınlatma Faturalarının Kontrolü ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara ait Genelgeye atıfta bulunarak, bu Genelgenin "2012 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'na" dayandırılarak çıkarıldığını ve bu genelgede, çıkan faturaların denetim ve onayının ilgili Belediyelerce, sahadaki aydınlatma tesislerinin EPDK Aydınlatma Yönetmeliğine uygunluğunun da TEDAŞ tarafından yapılacağına yer verildiğini belirtti.

PROJEDE TEDAŞ VE DİREKLERDE BAKANLIK TİP ONAYI OLACAK

Yunus Bekircan verdiği bilgiler sırasında, bundan sonra Belediyelerce yapılacak aydınlatma tesislerine ait projelerin TEDAŞ'a onaylattırılması gerektiğini belirterek, kullanılacak direklerin Tip Testlerinin Bakanlık onayından geçmiş olması gerektiğine dikkat çekti. Bekircan aksi halde TEDAŞ onayı olmadan ve direk tip testi yapılmadan tesis edilen, aydınlatma tesislerinin SEDAŞ tararından devir alınamayacağını ve bu aydınlatma tesislerinin tükettiği elektrik bedellerini de ilgili Belediyelerce ödenmek zorunda kalınacağını söyledi.

VALİLİK TOPLANTI YAPACAK

Kocaeli Valisi Ercan Topaca da aydınlatmayla ilgili konuları görüşmek üzere tüm Belediye Başkanlarının düzenlenecek bir toplantıya davet edilmesi ve bu toplantıda bu konuların ele alınmasının uygun olacağını belirterek, aydınlatma konularını bu toplantıda görüşelim dedi. Vali Ercan Topaca, Kentlerin geceleri ışıl ışıl olması gerektiğini belirterek, Hazine gece belli bir saatten sonra % 50 azaltılmasını öneriyor. Ancak güvenlik açısından uygun görmüyoruz. İlçelerde de buna Kaymakamlarımız karar versin. Ancak ana caddelerde azaltma olmaz. dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2012 Yılı Birinci Dönem Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement