21. Motif Halk Bilim Ödülleri Sahiplerini Buluyor - Son Dakika
Güncel

21. Motif Halk Bilim Ödülleri Sahiplerini Buluyor

21. Motif Halk Bilim Ödülleri Sahiplerini Buluyor

İBB Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, geleneksel değerlerimize sahip çıkarak kültür-sanat hayatımıza ışık tutmaya devam ediyor.

09.12.2015 14:20  Güncelleme: 14:57

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ile Motif Vakfı'nın birlikte düzenleyeceği geleneksel hâle gelen "21. Motif Halk Bilim Ödülleri" töreni, bu yıl CRR'de gerçekleşecek

İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü katkılarıyla Motif Vakfı tarafından düzenlenecek olan törenle "21. Motif Halk Bilim Ödülleri" sahiplerini bulacak.

Ulusal ve uluslararası alanlarda Türk folkloruna hizmet eden ve bu değerleri dünya ülkelerine tanıtanları desteklemek amacıyla yapılan ödül töreni, 12 Aralık Cumartesi günü İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 20.00'de gerçekleşecek. Türk halk kültürünün çeşitli dallarında hizmet eden ve kültürel, toplumsal, sanatsal alanda öz değerlerimize sahip çıkarak önemli işlere imza atan kişi, kurum ve kuruluşlara yedi dalda ödül verilecek. Programda, Âşık Veysel'in seslendirdiği "Birlik Destanı"nın video gösterimi de olacak. "Birlik ve Beraberlik" temalı ödül töreninde halk müziği ve halk oyunları ekipleri gösteriler sergileyecek. Tam bir kültür şöleninin yaşanacağı gecede, Grup Tillo "Ortağız Bir Namusa" adlı eserini icra edecek.

Programda; "Büyük Ödül" Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), "Türk Folkloruna Katkı Sağlayan Kuruluş Ödülü" Tokat Valiliği, "Halk Müziği Hizmet Ödülü" Prof. Dr. Ilgar İmamverdiyev, "Halk Bilim Hizmet Ödülü" Prof. Dr. İlhan Başgöz, "Halk Oyunları Hizmet Ödülü" Osman Erol Gögen ile Güngör Kekeç, "Maddi Folklor Ürünlerini Derleme ve Yaşatma Ödülü" Mehmet Emin Avşar ve "Medya Halk Bilim Ödülü" Anadolu'nun Kayıp Şarkıları belgeseliyle Nezih Ünen'e takdim edilecek. Ayrıca gecede "Motif Özel Hizmet Ödülleri" sahiplerini bulacak.

Halk bilim câmiası içerisinde itibar kazanarak kabul görmüş geleneksel Motif Halk Bilim Ödülleri, tarafsız ve objektif değerlendirmeler neticesinde her yıl aralıksız olarak sahiplerini bulmaya devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 21. Motif Halk Bilim Ödülleri Sahiplerini Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement