28 Şubat Davası - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Davası

28 Şubat Davası

Emekli Korgeneral Özkılıç: "BÇG'de çalışmadım. BÇG'nin hiçbir evrakında parafım ve imzam yoktur. Hiçbir toplantı ve brifinge katılmadım" "(Sürekli giriş kartı verildiği iddiası) Benim giriş...

05.11.2013 13:01

28 Şubat Davasının tutuklu sanıklarından emekli Korgeneral Tevfik Özkılıç, "BÇG'de çalışmadım. BÇG'nin hiçbir evrakında parafım ve imzam yoktur. Hiçbir toplantı ve brifinge katılmadım" dedi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanıklar savunmalarını yapmaya devam ediyor.

Özkılıç, savunmasında, 28 Şubat döneminde, Genelkurmay Personel Başkanlığı General-Amiral Şubesinde görev yaptığını, bu şubenin görevinin, amiral ve generallerin terfi, atama ve emeklililkleri konusunda çalışma yapma, özlük dosyaları tutma, sağlık ve idari işlemleri takip etme olduğunu anlattı.

28 Şubat sürecinde, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarını takip etmek için bir çalışma grubu kurulduğunu ve bunun, İç Güvenlik Harekat Dairesine bağlı olarak görev yaptığını duyduğunu belirten Özkılıç, mahkeme dosyasında bulunan, Batı Çalışma Grubu (BÇG) personeline sürekli giriş kartı verilmesini içeren isimlerin bulunduğu evrağın, gerçek olmadığını savundu.

Söz konusu evrağın, tutuklanmasına gerekçe gösterildiğini ifade eden Özkılıç, evrakta isimleri bulunan çok sayıda kişinin, tahliye edildiğini söyledi.

Dava dosyasında bulunan 103 kişiden, 40'ının bu evrak yüzünden "sanık" durumuna düştüğünü ileri süren Özkılıç, "BÇG'nin, 16-17 personelden oluştuğu daha önceki ifadelerden ortaya çıkmıştır. Neden 46 kişinin ismi bu evrakta yer almaktadır? Bu belge, hiç hazırlanmamış ve yayınlanmamıştır. Maddi hatalar vardır. 2007'den sonraki bir tarihte, hedef alınan bazı personele, manipilasyon olarak hazırlanmış, sahte bir evrak olduğu kanaatindeyim. Bu durumuyla delil olmadığına inanıyorum" dedi.

-"150 kişiye takdir yazdım"

General-Amiral Şubesinin görevlerinden birisinin de Genelkurmay Başkanı ve ikinci başkanının emirleri çerçevesinde takdir belgesi hazırlamak olduğunu ifade eden Özkılıç, çalıştığı süre içinde, 150 kişiye takdir yazdığını, bunların iddianamede suç gibi gösterildiğini iddia etti.

Özkılıç, şunları kaydetti:

"BÇG'de çalışmadım. BÇG'nin hiçbir evrakında parafım ve imzam yoktur. Hiçbir toplantı ve brifinge katılmadım. Şubemdeki 14 personelden hiçbiri, geçici olarak bile olsa BÇG'de görevlendirilmemiştir. Şahsıma isnat edilen belgelerin hiçbiri delil niteliğinde değildir. Yaklaşık 1,5 yıldır tutukluyum. Durumum mağduriyet boyutlarını da aşmıştır, tahliyemi ve beraatımı talep ederim."

-Çapraz sorgu

Savunmasını tamamlamasının ardından Özkılıç'ın çapraz sorgusuna geçildi.

Üye Hakim Hakan Oruç'un, "BÇG'de çalışmamış olsanız da bu listeye girmiş olabilir misiniz? ya da sizin başka bir kartınız mı vardı?" sorusuna Özkılıç, "Sürekli giriş kartı dışında kesinlikle giriş kartı hazırlanmamıştır. Benim giriş kartım general amirallerle ilgili olduğu için Genelkurmay komuta katına girebiliyordum, kriptolu yer hariç. Kendi giriş kartımla heryere girebiliyordum" cevabını verdi.

Özkılıç, müşteki avukatlarının sorularını, "müştekilerin, davaya katılma durumlarının belli olmadığı" gerekçesiyle, cevaplamadı.

Özkılıç'ın avukatı Haluk Pekşen de "Bizler adaletin er yada geç tecelli edeceğini düşünüyoruz. Ancak inancımızın zedelendiğini düşünüyoruz. Hukuk ve savunma için buradayız" dedi.

İddianamede ispat edilmiş tek bir kanıtın bulunmadığını iddia eden Pekşen, şunları kaydetti:

"Toplumun ortak beklentisi adil yargılamadır. Hepimizin varlık nedeni adalete olan inançtır. Bir çok iddia ortaya konmamıştır, araştırılmamıştır. Kuşkuya dayanarak, sanıklara hüküm verilmemelidir. Dokunmazlara dokunduk demek marifet değildir, marifet dokunulması gerekenlere dokunmaktır."

Duruşmaya ara verildi. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement