28 Şubat Davası - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Davası

28 Şubat Davası

Albay Sönmez: Hiç kimseyi fişlemedim, takibe almadım, brifing vermedim ve katılmadım. Evrak takip etmedim ve hiç bir kimse hakkında dosya hazırlamadım, hazırlayanı da görmedim"

19.12.2013 17:04

28 Şubat davası sanıklarından muazzaf Albay Seyfullah Sönmez, BÇG'de yer almadığını, brifing ve toplantılara katılmadığını, kimseyi fişlemediğini savundu.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasını yapan Sönmez, Başbakanlık Askeri Başdanışmanlığında görev yaptığı bu sürede ise başbakanın Necmettin Erbakan değil Mesut Yılmaz olduğunu belirterek, "Batı Eylem Planı hazırlandığı tarihte  Diyarbakır'daydım. 14 Temmuz 1997'de göreve başladım Askeri Başdanışmanlıkta bir evrak görmedim. Hiçbir toplantıya katılmadım, hiçbir evrakını imzalamadım. Başbakanlık Askeri Başdanışmanlığına evrak gelmedi" dedi.

14 ay cezaevinde kaldığını daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını anlatan Sönmez, şunları söyledi:

"Başbakanlık Askeri Başdanışmanlığında görev yaptım, Genelkurmay'da değil. BÇG'de görev yapsaydım avukatım aracılığıyla Genelkurmay'dan bu yönde belge istemezdim. Genelkurmay, 'BÇG'de çalıştığına dair bilgi ve belgeye raslanmamıştır' diye bildirmiştir. BÇG'de görevlendirilseydim BÇG Devir Teslim Momerandumu listelerinde adımın olması gerekmez miydi? Ben de bir şeyleri incelemiş olmaz mıydım? Hiç kimseyi fişlemedim, takibe almadım, brifing vermedim ve katılmadım. Evrak takip etmedim ve hiç bir kimse hakkında dosya hazırlamadım, hazırlayanı da görmedim. TSK İç Hizmet Kanunlarından kaynaklanan emirleri yerine getirdim. BÇG toplantılarına katılmadım. Onurumla emekli olabilmek için hakkımda beraat kararı verilmesini talep ediyorum."

Sönmez'in avukatı Mustafa Bozkurt da müvekkili adına yaptığı savunmada, Sönmez'in görevine bağlı olduğunu, aldığı teşekkür belgelerinin de ondan kaynaklandığını, BÇG belgelerinde isminin ve kaydının geçmediğini ileri sürdü.

Duruşmaya ara verildi. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement