2017 Asya Oyunlarının Olimpiyat Parkını Türk Firması Polimeks Yapıyor - Son Dakika
Güncel

2017 Asya Oyunlarının Olimpiyat Parkını Türk Firması Polimeks Yapıyor

2017 Asya Oyunlarının Olimpiyat Parkını Türk Firması Polimeks Yapıyor

Türkmenistan'ın ev sahipliğinde düzenlenecek 2017 Asya Salon ve Savaş Sanatları Oyunlarının protokol sözleşmesi Aşkabat'ta yapıldı.

02.12.2014 09:51  Güncelleme: 10:11

Türkmenistan'ın evsahipliğinde düzenlenecek 2017 Asya Salon ve Savaş Sanatları Oyunları'nın protokol sözleşmesi Aşkabat'ta yapıldı.

Türkmenistan'ın Başkenti Aşkabat'taki Oğuzkent Oteli Devlet Başkanı Köşkü'nde yapılan imza töreninde Okyanusya ülkelerinin de katılabilmesi için Türkmenistan Hükümeti ile Asya Olimpiyat Konseyi ve Okyanusya Milli Olimpiyat Komiteleri arasında protokol imzalandı.

İmza töreninde Türkiye'den, Avrupa Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Arat, Uluslararası Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, FIBA Dünya Müsabakalar Komisyon üyesi Emir Turam da hazır bulundular.

Türkmen Lider Berdimuhamedov, burada yaptığı konuşmada, oyunlara 5 milyar dolarlık bütçe ayırdıklarını belirterek, bu kapsamda bir olimpiyat köyü inşa ettiklerini söyledi. Oyunlara hazırlık çerçevesinde 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nın organizasyonunu üstlenen firma ile çalıştıklarına dikkati çeken Berdimuhamedov, Okyanusya ülkelerinin de bu organizasyona katılmasının kendileri için son derece memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Berdimuhamedov, oyunlardaki 19 spor branşına, Türkmen milli güreşi ile binicilik sporlarının da eklenmesini önerdi.

HEDEF SAĞLIKLI VE SPORCU BİR TÜRKMEN GENÇLİĞİ YETİŞTİRMEK

Türkmenistan'ın kalkınmasında Bahtiyarlık zamanı olarak tanımlanan dönemin sadece bayındırlık hizmetleri anlamına gelmediğinin, bu tesislerin sağlıklı sporcu bir Türkmen gençliği yetiştirmek için kullanılacağı ifade edildi. Sadece Türkmenistan için değil tüm bölge gençliğine en üst düzeyde elit sporcu olma fırsatı tanıyan bu olimpik parkın devlet politikasının önemli projelerinden biri olduğu vurgulandı.

OCA Başkanı Al Fahad Al Sabah da olimpiyat köyüne 5 milyar doların ayrılmasının ve organizasyonda tecrübeli bir ekiple çalışılmasının kendilerine güven verdiğini söyledi. Söz konusu organizasyon firmasının, oyunlara değer kattığını belirten al Sabah, Okyanusya ülkelerinin de Aşkaabat 2017'de yer almasıyla katılımcı ülke sayısının 62'ye ulaştığını kaydetti.

ONOC Başkanı Robin Mitchell ise kültür ve eğitim gibi pek çok konuda benzerlikleri bulunan Asya ülkeleriyle oyunlara katılmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Konuşmaların ardından Berdimuhamedov, Al Sabah ve Mitchel, Okyanusya ülkelerinin de 5. Asya Salon ve Savaş Sanatları Oyunları'na katılmasına yönelik protokole imza attılar.

Öte yandan, OCA Başkanı Al Fahad Al Sabah İnşaatı devam eden olimpiyat köyünde incelemelerde bulunduğunu aktararak 62 ülkenin nezdinde proje inşaatını üstlenen Türk şirketinin de çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Basın mensupları için gerçekleştirilen tesis gezisinde süregelen çalışmalar ve tesislerin özellikleri hakkında bilgiler aktarıldı. 3 etaptan oluşan Olimpiyat Köyü projesinin 1. etabının tamamen bittiği, 2 etabın bitmek üzere olduğu ve 3 etabın ise 2016 yılında tamamlanıp tesislerin teslim edileceği bildirildi. Dev proje inşaatını üstelenen Polimeks firmasının sahada 8000'e yakın Türk çalışanı olduğu ve Türk emek ve iş gücü ile bu projenin yürütüldüğü belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2017 Asya Oyunlarının Olimpiyat Parkını Türk Firması Polimeks Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement