3. Dünya Türk Forumu" Edirne'de Düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

3. Dünya Türk Forumu" Edirne'de Düzenlenecek

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından bu yıl Edirne’de düzenlenecek olan 3. Dünya Türk Forumu, tarihi Ekmekmekçizade Ahmet Paşa Kervansaray’ında gerçekleştirilecek.

23.05.2014 17:43

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından bu yıl Edirne'de düzenlenecek olan 3. Dünya Türk Forumu, tarihi Ekmekmekçizade Ahmet Paşa Kervansaray'ında gerçekleştirilecek.

28-30 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek 3. Dünya Türk Forumu'na yaklaşık 50 ülkeden akademisyenler, düşünce ve kanaat önderleri katılacak. Forumda Türk dünyasının ana teması 'Kültür diplomasisi ve turizm' olarak belirlendi.

Dünyanın her yerinden yaklaşık 300 civarında katılımcının yer alacağı forumda Türk-Ermeni ilişkileri, sorunları ve çözüm önerileri, turizm ve sağlık turizmi gibi konular ele alınacak.

KIZIL ELMA ÖDÜLLERİ VERİLECEK

2014 yılında ilk kez verilecek olan Kızıl Elma Ödülleri de 3. Dünya Türk Forumu'nda sahiplerini bulacak. Kızıl Elma "Devlet" Ödülü, Kızıl Elma "Diplomasi" Ödülü, Kızıl Elma "İş" Ödülü, Kızıl Elma "Bilim" Ödülü, Kızıl Elma "Kültür" Ödülü, Kızıl Elma "Sanat" Ödülü, Kızıl Elma "Teknoloji" Ödülü, Kızıl Elma "Strateji" Ödülü, Kızıl Elma "Spor" Ödülü, Kızıl Elma "Kamu Diplomasisi" Ödülü olmak üzere toplam 10 kategoride ödül verilecek. Ödüller ilk kez, 3. Dünya Türk Forumu'nun ikinci günü 29 Mayıs Perşembe akşamı Edirne'de düzenlenecek Takdim Töreni ile sahiplerine verilecek. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 3. Dünya Türk Forumu' Edirne'de Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement