Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (EDHAYKO) Başkanı Nurhan Kalender, yaban hayvanların üreme dönemlerinde avlanma yasaklarına uyulması gerektiğini bildirdi.
Kalender, 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, yaban hayatının sağlıklı bir şekilde sürebilmesi için kurallara uyulması gerektiğini söyledi.
Birçok hayvan tehlikede
Kaçak avlanma yüzünden birçok neslin soyunun tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Kalender şunları kaydetti:
"Bu canlılar aynı zamanda varlığımızı borçlu olduğumuz ormanların, meraların, sulak alanların ve denizlerin çok önemli birer parçası.
Hayvanlar üreme dönemine girdi
Bu yüzden yaban hayatı biz insanların himayesine muhtaç. İnsanın etki alanı genişledikçe yaban hayatı giderek daha dar bir alana sıkışmak durumunda kalıyor olsa da bazı olumlu gelişmeler geleceğe ilişkin umutlarımızın yeniden canlanmasını sağlıyor.
Yaban hayvanları üreme dönemine girdiler. Özellikle avcıların bu hayvanlarımıza zarar vermemesini istiyoruz. Avlanma yasağı olmasına rağmen kaçak avcılık bu hayvanlarımıza zarar vermeye devam ediyor."
Son Dakika › Güncel › 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.