3 Yılda 100 Proje - Son Dakika
Güncel

3 Yılda 100 Proje

3 Yılda 100 Proje

Cengiz Ergün, MHP'li Turgutlu Şehir Meclis Üyesi ve Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yavuz Semizler'in düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

03.08.2013 16:07

Turgutlu halkıyla bir araya gelen Başkan Ergün, yaptığı konuşmada Manisa Belediyesi'nin 3 yıl gibi kısa sürede 100'e yakın projeye imza attığını söyleyerek, "Her yıl bütçe rekoru kıran Manisa Belediyesi olarak, ilimizde bir değişim rüzgarı yarattık ve 3 yılda 100'e yakın farklı projeyi hayata geçirdik. Dev projelerin açılış arefesindeyiz ve hizmetlerimize durmadan devam ediyoruz. Allah nasip ederse Turgutlu da dahil olmak üzere büyükşehir ile birlikte Manisa il bütününe hizmet götüreceğiz" dedi.

MHP'li Turgutlu Belediye Meclis Üyesi ve Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yavuz Semizler, rahmetli babası hayırsever iş adamı Orhan Semizler adına iftar yemeği düzenledi. Turgutlu 50. Yıl Alanı'nda yaklaşık 3 bin kişiye verilen iftar yemeğine Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı. İftara MHP Manisa Milletvekilleri Sümer Oral ve Erkan Akçay, 23. Dönem Manisa Milletvekilleri Mustafa Enöz ve Ahmet Orhan, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil ve Tamer Çipiloğlu, Urganlı Belediye Başkanı Halil Daşkan, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Hacer Semerci, MHP Turgutlu İlçe Başkanı Osman Kulalı, MHP Turgutlu Belediye Meclis Grup Başkanı Ahmet Canıtez, Turgutlu Şoförler Odası Başkanı Gökhan Yörüyen, Turgutlu Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Mehmet Dönmez, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevil Şekercioğlu, Manisa Belediye Meclisi Üyeleri Hüseyin Köroğlu ve Sezai Gürcan ile parti mensupları ve Turgutlu halkı katıldı. İftar öncesi Şehzadeler Mehteri de meydanda konser verdi. Okunan duaların ardından binlerce kişi iftar yaptı.

Rahmetli Semizler Anıldı

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan MHP'li Turgutlu Belediye Meclis Üyesi ve Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yavuz Semizler, rahmetli babası Orhan Semizler adına düzenledikleri yemeğe katılımlarından dolayı başta Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere tüm konuklara teşekkür etti. Semizler şöyle konuştu, "Bu mübarek ayda bizimle nimetimizi paylaştığınız için, katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Dualarınız için Allah sizden razı olsun. Allah'a emanet olun" dedi. Semizler'in ardından Turgutlu halkını selamlayan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, öncelikle Turgutlu halkını bir araya getirdiği için MHP'li Turgutlu Belediye Meclis Üyesi ve Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yavuz Semizler'e teşekkür ederek şöyle konuştu, "Ramazan ayının son günlerini yaşamakta olduğumuz bugün, değerli kardeşimiz Yavuz Bey'in rahmetli babası adına düzenlediği iftar yemeğinde aynı sofrayı paylaştık. Rahmetli Orhan Semizler adına gerçekleştirilen bu hayrın Allah katında kabul edilmesini diliyorum. Şahsım, burda bulunanlar ve Turgutlu halkı adına teşekkür ediyorum. İnşallah ailemizle, sevdiklerimiz ve dostlarımızla önümüzdeki hafta güzel bir Ramazan Bayramı geçiririz. Allah bize nice Kadir Geceleri ve Ramazan Bayramı'nı kutlamayı nasip etsin"

Büyükşehir Büyük Hizmetler Getirecek

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasında Manisa'nın büyükşehir statüsüne kavuşması ile beraber köy, belde ve ilçelere de hizmet götüreceğini belirterek şunları söyledi, "Bildiğiniz üzere 2012 yılının son aylarında 14 ilin büyükşehir olması yönünde kanun çıktı. Bu kapsamda Manisa da bu 14 ilin içerisinde yer aldı. Artık sadece merkezde değil il bütününde yaklaşık 1 Milyon 360 bin vatandaşa hizmet götüreceğiz. Manisa'nın 17 ilçesi dahil, köy ve mahallelerdeki hizmeti artık büyükşehir yapacak. Elbette büyükşehrin getirdikleri de var götürdükleri de var. Ama öncelikle büyükşehrin çok daha büyük bir bütçe ve imkanlarla özellikle çevresel yönden daha büyük projelerin hayata geçirilmesi noktasında olacağını belirtmek isterim. Çöpten tutun, katı atık tesislerinden, atık su artıma tesislerine, park bahçe ve ulaşım sorunlarının çözülmesi noktasında hizmetler alacaksınız. Bunun yanı sıra Gediz Eylem Palanı çerçevesinde yatırımlar gelecek" dedi.

Bütçede Rekor Üstüne Rekor

Her yıl bütçe rekoru kıran Manisa Belediyesi'nin 2008 yılındaki 65 Milyonluk bütçesinin 2012 yılı itibariyle 168 Milyon TL'ye, 2013 yılında da 200 Milyon TL'ye doğru bir yükselişte olduğunu söyleyen Başkan Ergün, göreve geldikleri 1,5 yılın sonrasında birbiri ardına projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Yaklaşık 3 yılda 100 projeye imza attıklarını söyleyen Başkan Ergün, "Göreve geldikten sonra her yıl bütçe rekoru kıran Manisa Belediyesi olarak bu yıl, yani 2013'de 200 Milyon TL gibi bir rakamı hedeflerken, büyükşehir kapsamında Manisa Belediyesi'nin bütçesi 1 Kat Trilyon'u geçecek. Ama bizler daha büyükşehir olmadan Manisa'da büyük ve dev yatırımlara imza attık. Elbette bugün Manisa merkezi ziyaret edenler Manisa'daki değişimin yakından şahidi oldular. Bunun en güzel örneği Haydi Kadınlar Projesi oldu. Bugün burada da projeye katılan bayanlarımız var. Kendileri Manisa'daki projelerimizi, halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda yaptığımız hizmetleri, Şehzadeler Şehri Manisa'nın tarihini gün yüzüne çıkaran çalışmalarımızı yakından gördüler. İnşallah bayramdan sonra da projemizin ikinci etabını başlatacağız" dedi.

Dev Projeler Yükseliyor

Başkan Ergün, Manisa merkezde hayata geçirdikleri ve açılış arefesinde oldukları projeler hakkında da Turgutlu halkına bilgi verdi. Başkan Ergün, "Yapımında sona yaklaştığımız ve Manisa Belediyesi tarihindeki en büyük bütçeli yatırım olan yeni oto terminalinden tutun, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu, Laleli'deki Atatürk Gençlik Merkezi gibi çok sayıda örnek projeyi hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu halkımızla birlikte yaşıyoruz. İsmini belediye meclisi kararıyla verdiğimiz Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı'nda da sonra yaklaşmaktayız. Önümüzdeki aylarda hizmete açacağımız kavşağın yanı sıra dev projelerimizden biri olan Kent Park'ta da çalışmalarımız hızla devam ediyor.

Elbette hizmetlerimiz saymakla bitmez. Ama tamamını yenilediğimiz 57 mahallemize yeni sosyal alanlar kazandırdığımızı yakından takip edenler bilir. Artık vatandaşlarımız rahat ve yaşanılabilir bir Manisa'da hayatlarını sürdürüyor. Bizler göreve geldiğimiz ilk 1,5 yıldan sonraki 3 yılda 100'e yakın proje tamamladık. Geri kalan sürede de hiç durmadan hizmete devam ediyoruz. Bundan sonra Allah nasip ederse köylerimize, belde ve ilçelerimize de Manisa merkezdeki güzel ve kalıcı hizmetler gibi hizmetler götüreceğiz. Herşey nasip ve alın yazıdır. Allah inşallah bizlere güzel hizmetlerimizi devam ettirmeyi nasip eder diyor, Mübarek Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramınız'ın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Allah hepimize huzur içerisinde ailelerimiz ve sevdiklerimizle güzel bir bayram geçirmeyi nasip etsin" dedi. Başkan Ergün'ün konuşmasının ardından söz alan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da Turgutlu halkıyla bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Milliyetçi Hareket Partili Milletvekilleri olarak Türk milletinin vicdanı ve sesi olduklarına inandıklarını belirtti. Akçay, tüm Turgutlu halkının Kandil Gecesi ve Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Turgutlu Halkından Başkan'a Büyük İlgi

50. Yıl Alanı'ndaki iftar yemeğinin ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve beraberindekiler, Karpuz Kaldıran Parkı'nda bir araya geldi. Başkan Ergün parkta bulunan vatandaşlarla tek tek tokalaşarak, sohbet etti. Turgutlu halkının yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Ergün, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri de kırmadı. Keyifli geçen park ziyaretinin sonrasında Başkan Ergün ve beraberindekiler Atatürk Bulvarı boyunca yürüyerek Turgutlu esnafına hayırlı işler diledi. Bulvar üzerinde yer alan Turgutlu Çevre Platformu'nun standına da uğrayan Başkan Ergün, Çaldağı'nda uygulanacak madencilik projesinin yaratacağı çevre felaketine yönelik imza kampanyasına katıldı. Turgutlu ziyaretinde bulvarda vatandaşlarla selamlaşan Başkan Ergün, tarihi Pınar Pastanesi'nde verilen molanın sonrasında ilçeden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 3 Yılda 100 Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement